Мария Захарова: Обстреляха Сирия, когато имаше шанс за мирно бъдеще

0
1949

„Първоначално сирийският народ бе изпробван с „арабската пролет“, след това с ИДИЛ, сега – с американските умни ракети. По столицата на суверенна държава, която много години се опитва да оцелее в условията на терористична агресия, е нанесен удар“.

Това написа в своя профил във Фейсбук говорителят на Руското външно министерство Мария Захарова.

Зад всичко това стоят тези, които претендират за морално лидерство в този свят, претендират със своята изключителност. Наистина е удивително, че в момента, когато Сирия получи шанс за мирно бъдеще, беше обстреляна нейната столица, пише Захарова.

Снимка 350695
Източник: ФБ – News.bg.

И още – от Белия дом заявиха своята увереност, че химическата атака е от Дамаск. Това се основава на „съобщения в медиите за симптоми, видео и фото, а така също и на заслужаваща доверието информация“. След това изявление на американските и останалите западни средства за масова информация трябва да разберат своята отговорност за случилото се.

Преди 15 г. Белият дом използва епруветка и своя държавен секретар, сега вместо епруветка, Вашингтон използва медиите, пише Захарова, припомняйки началото на войната в Ирак.

Мария Захарова: Обстреляха Сирия, когато имаше шанс за мирно бъдеще
Източник: EPA/БГНЕС/News.bg.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук