Мая Манолова: Разводът с „Топлофикация“ е невъзможен

0
903

Разводът с „Топлофикация София“ е невъзможен. Не е крепостничество, а тежки форми на зависимост, в който хората са принудени да продават жилищата си, за да плащат сметки, без да се отопляват”, заяви омбудсманът Мая Манолова за БНТ.

По думите й генералното решение на проблемите на столичани с „Топлофикация“ е едно умно управление и високоефективно производство от комбиниран вид.

„В „Топлофикация“ – Сливен има добри практики, така е и във Варна, и в Пловдив, и в Перник. В Сливен уважителното отношение към клиентите и добрият мениджмънт са решението на проблемите на хората с топлофикация. Факт е, че там са се отказали от прословутата такса „сградна инсталация”, която пълни касите на софийската топлофикация”, посочи Манолова.

По думите ѝ, тази практика от страна на „Топлофикация София“ е концепция, която е избрало ръководството.

„Очаквам ВКС да се произнесат дали един гражданин, който се е отказал от топло, е длъжен да плаща сградна инсталация. Събрала съм достатъчно аргументи, че непоискана услуга не се плаща и ако искаш да се разведеш, трябва да можеш да го направиш”, заяви омбудсманът.

„Обърнала съм се към еврокомисаря Вера Юрова да помогне с добри практики. Нека бъдем европейци по отношение на зашитата на потребителите”, призова тя./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук