Нова проява на агресия: Мъж нахлу в гимназия и заплаши учителка с нож

0
830

49-годишен мъж от Добрич нахлу с нож в учителска стая на Хуманитарната гимназия в града.  Той заплашил учителка и забил нож в бюрото й. Мъжът е задържан за отправяне на заплахи към член на персонала, съобщават от полицията, цитивани от Нова телевизия.

Сигнал за случая е подаден на 16 март в 8.20 ч. на тел. 112. Изпратените на място служители на Първо РУ заловили мъжа извън сградата на училището. По неофициална информация нахлулият в стаята е родител, а мотивите за действията му се изясняват. Иззето е разрешителното му за притежаване на оръжие и самото ловно оръжие. Образувано е бързо досъдебно производство.

По случая от ръководството на Хуманитарна гимназия излязоха със следното становище:

„На 16 март сутринта, малко след 8 часа, родител на ученичка влиза в учителската стая за среща с учителка. Впоследствие той започва да отправя заплахи към нея и изважда сгъваем нож, който забива в масата. Колегите прибират ножа и с помощта на охраната извеждат лицето извън сградата на училището. Конфликтът между мъжа и учителката е от битов характер и няма нищо общо с Хуманитарна гимназия като институция.

Своевременно са уведомени органите на МВР. По случая се води следствие. Уведомен е началникът на РИО. На нападателя със заповед е забранен достъпа до двора и до сградата на училището. Животът и здравето на учениците не са били застрашени по време на инцидента и учебният процес е протекъл нормално.

Вярваме, че сме направили всичко възможно за гарантиране безопасността на учениците и служителите и че заедно с родителската общност можем да гарантираме сигурността им и най-добрата подкрепяща среда“, се посочва още в становището на училището.”/труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук