Менда Стоянова попиля патриотите: Искането им за 300 лева минимална пенсия не е реформа, а разваляне!

0
1316
Аз мисля, че няма кой знае какво противоречие, просто вчера бяха формулирани нещата. Преди 2 години патриотите не пожелаха да бъдат в правителството и да са ни коалиционен партньор. Нашият коалиционен партньор бе Реформаторския блок. Те заявиха, че ще ни подкрепят по определени политики и така правеха. Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ по повод твърденията, че има разминаване в мненията на Бойко Борисов и Цветан Цветанов за подкрепа на едно евентуално правителство с мандат на патриотите.

„Ако те получат третия мандат и решат да направят правителство е, възможно ние да ги подкрепяме за определени политики”, каза още Стоянова. Тя обаче уточни, че това ще бъде трудно. „Ще излезе, че ние бламираме този кабинет, защото не ги подкрепяме по политиките за бюджета и пенсионната реформа”, каза тя.

„Те реформата я виждат само като увеличаване на минималната пенсия на 300 лева. Това не е реформа, а разваляне. Колкото до риска, той е в няколко посоки – неприемлив. Най-просто е да кажеш, че ще струва 1 милиард и 600. Как ще обясните на вашата майка, която е работила 30 години и получава 300 лева, заедно с хората, които не са работили, без да се прави разлика дали има собственост. Това ще демотивира младите хора”, посочи Стоянова.

По подов на евентуално споразумение между двете партии, тя посочи, че това е малко вероятно. „Няма да можем да подпишем споразумение, не случайно преди 2 години не подписахме, защото нямахме съвпадения по политиките. Те решиха да участват по някакъв начин в управлението, за да не се разтури парламента.”, каза още тя./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук