Нищо скрито: Корнелия Нинова обяви дали БСП ще подкрепи ПФ и ще даде ли министри за служебен кабинет на ген. Радев!

0
1319
„Няма да подкрепим Патриотичния фронт, този парламент приключи с доверието. Това напрягане на общественото мнение според мен не е вярно. Защо изборите трябва да водят до трусове? Трябва да се направи едно по-стабилно мнозинство и да се работи сериозно.“ Това заяви в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Направихме си анализ, в събота имахме много голяма среща. Победата на Радев беше комплекс от няколко неща. Не е коректно да кажете, че се пришиваме. Изнесохме гръбнака на кампанията на ген. Радев. Ние сме една от причините да се случат нещата.

На следващи избори към момента БСП има сериозен ръст. Сега сме около 20-21%, това знам от социологически проучвания. Не ми е амбиция да стана министър-председател, не смятам, че трябва да бъдем просто във властта. Там отиваш, за да свършиш определена работа“, категорична бе Нинова.

„Смятам, че имам и личен принос в победата. Усетихме какво очаква народа на тези избори. Очаква различна кандидатура, промяната, не е от статуквото, чист, незабъркан в скандали, това за мен е най-големият принос на БСП и мой. Това беше риск да не успеем да го представим в качествата, които има.

Няма да предлагаме министри в служебен кабинет на ген. Радев. Като партия ще стоим зад него. Няма да има задкулисие, забравете, край. Поне при нас се опитваме това да не се случи“, отсече председателят на БСП.

„И ние, и Радев изразихме позиция, че санкциите срещу Русия вредят на България. Нямаме различния по темата Крим“, обясни още Нинова./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук