Местан изригна! Заплашва наред!

0
626

Лютви Местан заяви, че ще съди всички медии, журналисти, политици и анализатори, които до този момент са го обвинили в национално предателство. Бившият лидер на ДПС и вече независим депутат отправи тази закана в кулоарите на парламента на импровизирана пресконференция.

Той заяви, че днес в 12.00 часа ще се срещне с юридическа кантора и че започва да събира всички носители на такава информация, за да заведе дела срещу всички, които са го обвинили в шпионаж. И уточни, че хората, чиито език съвпада с езика на Божидар Димитров, ще трябва да доказват тезите си в съда. След което допълни, че никога не е чел секретния договор за ремонта на миговете и не го е носил никъде. И поиска от медиите, ако някой от анализаторите се позовава на ДАНС, да питат ДАНС дали е така.

На въпрос на агенция Блиц защо е бил охраняван преди скандала в ДПС да се разгори и защо е охраняван сега, Местан отговори, че не знае и никога не се е интересувал от причините. След което повтори всичките си тези от официалната си пресконференция. Но вече с нова теза – че колегите му, които го познават от 15-20 години трябва да вярват във всички обвинения срещу него, защото иначе няма да е здравословно нито за тях, нито за кариерата им.

Местан отново не каза ясно дали ще прави нова партия, но се нахвърли срещу всички, които още от сега твърдят, че тя ще е ислямистка и протурска. Но пак не даде обяснение защо с него са се ангажирали именно представители на турските власти у нас и в съседната държава, както и главният мюфтия. И заподозря, че ако властите у нас се противопоставят на създаването на политическа структура с проислямистки уклон, това ще бъде „връщане към мракобеснически времена“.

Местан обвини и премиера Бойко Борисов, че е взел страна в сблъсъка с бившата му партия, и то не в полза на изгонения лидер. Повод за това му давал факта, че той реагирал крайно „емоционално“ на метафората на Местан, че „по Коледа е настъпил руска мина“. И заяви: „Не знам защо той се нареди до хората, които ме свалиха, защо се припозна в тези думи“.

Бившият лидер на ДПС се закани, че каквито и сценарии да му прилагат, той няма да се спре и да се откаже от намеренията си в политически план./БРАДВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук