Местан се жали на Борисов, че синът му бил оклеветен за турските ваксини

0
749

Уникален въпрос към премиера Бойко Борисов е задал изгоненият от ДПС бивш председател Лютви Местан. На 26 януари независимият вече народен представител е поискал съдействие от министър-председателя относно публикации в медиите за участието на Дениз Местан в аферата с вноса на турските ваксини „Пентаксим“ от Министерство на здравеопазването, информира Епицентър.бг.Актуалният въпрос на бившия лидер на ДПС е озаглавен: Относно клеветнически твърдения в български медии за посредническа роля на моя син при представянето на ваксините „Пентаксим“ от Р Турция на МЗ на РБългария /АFERA.BG от 21.01.2016 г/20:24 със заглавие „БОМБА! „СЕКРЕТНО“ от ДАНС: посредник по сделката с ваксините – синът на Местан…“ с автор Андрей Червенков/

Очаквано питането е отхвърлено от администрацията на Народното събрание, тъй като не отговаря на правилника за дейността на институцията, съобщава Епицентър.бг. От пресцентъра на парламента обясниха, че премиерът Бойко Борисов няма да отговаря на питането, тъй като в случая се твърди, че има „клеветнически твърдения“ и Лютви Местан трябва да потърси правата си по съдебен ред.

В публикацията на варненския сайт се твърди, че първородният син на експредседателя на ДПС – Дениз Местан е посредник по сделката за вноса на ваксините „Пентаксим“, която е за близо 39 млн.евро. Без никакви доказателства се твърди, че са били „милиони“ под формата на комисиони.

В момента синът на Местан е зъболекар в Пловдив. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук