Пак интрига в МО: Заради земеделеца Ненчев още сме без шеф на отбраната

0
619

Генерал Константин Попов все още не е предложен на кабинета за нов началник на отбраната, съобщава „Телеграф”. „Да, за него все още няма конкретно предложение”, казаха от правителствената пресслужба в петък следобед.Този факт е доста изненадващ, тъй като миналия вторник, 25 януари, спешно по заповед на военния министър Николай Ненчев се проведе съвет по отбраната в МО и бе издигната единствено неговата кандидатура за военен номер 1, след като двама генерали си направиха отвод.

Съветът се проведе по бързата процедура, защото земеделецът Ненчев реши да прекрати предсрочно мандата на сегашния военен номер 1 вицеадмирал Румен Николов по параграф за пределна възраст на званието от 59 години, които навършва на 9 февруари.

Същия ден, след като приключи заседанието, ведомственият пресцентър пусна съобщение, че в сряда, когато е редовното заседание на кабинета, Ненчев ще внесе предложение за ген. Попов с искане към президента да издаде указ за назначаването му. Плевнелиев обаче отпътува днес на поредния си екзотичен воаяж – този път чак в Аржентина и Бразилия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук