Министър Тагарев открива първото летище за медицинска помощ по въздуха (ВИДЕО)

0
152

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще открие днес във Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия първото лицензирано хеликоптерно летище за обучение и оперативна база за спешна медицинска помощ по въздуха (Helicopter Emergency Medical Service – HEMS). За това съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Летището ще се ползва за обучение на курсанти за нуждите на Военновъздушните сили (ВВС), Военноморските сили (ВМС) и Министерство на вътрешните работи.

На тържествения ритуал, който е част от събитията във ВВВУ „Георги Бенковски“, посветени на 115 години от обявяване на Независимостта на България, ще присъстват още представители на институции и ведомства с отношение към повишаване качеството на учебния процес във висшето военно училище и дейността по HEMS.

На хеликоптерното летище ще кацнат вертолет Bell-206 от 24-а Авиационна база – Крумово, вертолет AS 565MB PANTHER от Морска вертолетна Авиобаза „Чайка“ и вертолет AGUSTA от структурата на МВР, Главна дирекция „Гранична полиция“. С вертолет PANTHER ще бъде направена демонстрация на транспортиране на пострадал.

От летище Долна Митрополия ще бъде дадено и начало на Шестата национална въздушна обиколка на България.

https://www.vbox7.com/play:f91cd0e057

dariknews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук