НАСА показа СНИМКА на нещо огромно на Луната

0
184

Кратерът Шакълтън се простира на около 20 км ширина и 1,3 км дълбочина, което го прави по-дълбок от Гранд Каньон, според Центъра за лунна наука и изследване

Южният полюс на Луната изглежда призрачен на ново изображение, в което са използвани снимки от две различни камери на НАСА в орбита около Луната.

National Geographic, в координация с НАСА, сподели невиждано досега композитно изображение с висока разделителна способност на лунния южен полюс с подробна придружаваща карта на местата за кацане на Артемида 3. Кратерът Шакълтън се простира на около 20 км ширина и 1,3 км дълбочина, което го прави по-дълбок от Гранд Каньон, според Центъра за лунна наука и изследване.

Южния полюс

Това поразително изображение на района на южния полюс на Луната е съставено от поредица снимки, направени от Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC) – мрежа от камери, монтирани на Lunar Reconnaissance Orbiter на НАСА, който обикаля около Луната от юни 2009 г. „Пръст има“ и ShadowCam – финансиран от НАСА инструмент на Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO) на Корейския институт за аерокосмически изследвания.

Според изявление на агенцията ShadowCam е 200 пъти по-чувствителна към светлината от използваните досега лунни камери на НАСА.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук