Миряните полудяха! С бой се опитаха да стигнат до патриарх Неофит (СНИМКИ)

0
1454

Млада майка нападна журналистка

От сутринта стотици миряни се събраха в катедралния храм „Св. Марина” в Пловдив, за да се поклонят пред мощите на Свети Георги Победоносец. Които бяха докарани снощи от Гърция. ковчежето с част от ръката на светеца бе пренесено от Палеохори заради днешния празник Света Марина.

Днес празнична литургия отслужиха патриарх Неофит и Пловдивският митрополит Николай. Храмът бе окупиран от много държавни мъже и пловдивски политици. На излизане от църквата тълпата се опита да докосне митрополит Николай и да целуне ръката му. Напрежението обаче ескалира, когато богомолците се опитаха да се доберат до патриарх Неофит. Хората напираха толкова силно към главата на Българската православна църква, че буквално щяха да го смажат. Поне 10 свещеници пазеха патриарха от напиращата тълпа. Изнервена майка започна да вика и да удря млада журналистка с обвинение, че бутала детето й, въпреки че репортерката не се намираше в непосредствена близост до хлапето.

Мощите на Свети Георги Победоносец събраха в Пловдив хиляди вярващи от цялата страна. Те чакаха с часове да целунат светинята. Частицата от ръката на светеца пристигна в Пловдив по покана на митрополит Николай. Тя ще остане в църквата „Св. Марина” до 22 часа тази вечер.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук