Созопол празнува своя празник

0
1371

Кметът на Созопол Панайот Рейзи отправи поздрав към местните жители по повод празника на града. Това съобщават от пресцентъра на Община Созопол.

Днес се отбелязва празникът на град Созопол-17 юли, посветен на Света Марина. „Като покровителка на града Света Марина символизира слънчевия характер на жителите му и вечния им стремеж да съграждат и творят в името на по-доброто бъдеще. Хилядолетната история на нашия град, съграденото от нашите предшественици и от нас, съвременниците, ни изпълва с гордост и удовлетворение.

Созопол е богат с историята си, археологията, културата и природните дадености, с които сме дарени. Но най- голямото богатство на Созопол са неговите прекрасни жители. Заедно работим за по-доброто бъдеще на Созопол, борим се с трудностите, радваме се на успехите. Успяваме, защото над нас и нашите дела бди Света Марина. На този ден се прекланяме пред силата на духа й и с гордост се наричаме наследници на нейните човешки и християнски послания. Нека Света Марина да закриля и вдъхновява нашия град, семействата и приятелите ни!“, се казва в поздрава на кмета Рейзи.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук