петък, май 3, 2024
Google search engine
дом Топ Младежи от русенски социален център са в болница с хранително натравяне

Младежи от русенски социален център са в болница с хранително натравяне

0
1118

Шестима младежи от Центъра от семеен тип за хора с увреждания в Русе са приети в болница с хранително натравяне, съобщава БиТиВи.  Те са настанени в интензивния сектор на Инфекциозно отделение.

Каква е причината за състоянието им все още не е ясно.

Сигналът до Спешна помощ бил подаден преди обед от социалната институция. Било съобщено, че 14 младежи на възраст между 18 и 20 години повръщат и са с разстройство. Лекарите ги прегледали на място.

С три линейки в болницата били транспортирани петима от младежите, които били в тежко състояние. По-късно бил приет още един младеж.

От какво е причинено натравянето тепърва ще се изяснява от взетите за изследвания проби. В Центъра от семеен тип за хора с увреждания има собствена кухня и не се използва кетъринг.

Междувременно от МБАЛ-Русе съобщиха, че младежите са със симптоми на хранително натравяне – стомашно разстройство, повръщане и температура.

През целия ден били извършвани консултации със специалисти. Причинителят се търси с микробиологични изследвания.

От лечебното заведение уверяват, че са уведомени всички институции, които трябва да извършат проверка по случая.

Състоянието на младежите към момента било стабилно. Утре около обед ще се реши как да продължи лечението им.

Екип от служители на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и Областната дирекция по безопасност на храните ще установят причините и дали наистина се касае за хранително натравяне, обясни шефката на РЗИ в града д-р Маргарита Николова, цитирана от БТА.

На място в центъра са изпратени и служители на община Русе. Градоначалникът Пламен Стоилов е разпоредил проверка.

Центърът се управлява от „Еквилибриум“. Изпълнителният директор Галя Бисет е категорична, че в другия център няма проблеми с децата и младежите. Двата центъра били един до друг.

Бисет коментира, че може да става въпрос за летен вирус, който се предава от човек на човек. Не се изключва и да е свързано с храната./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук