сряда, май 15, 2024
Google search engine
дом Разследване Млад мъж спаси 2400 лева на възрастна жена, попаднала на измамници

Млад мъж спаси 2400 лева на възрастна жена, попаднала на измамници

0
1238

Млад мъж предотврати телефонна измама срещу възрастна жена. Телефонни измамници се обадили на мъжа от кюстендилското село Соволяно с „поръчка“ за куриерска услуга. Той трябвало да получи от адрес в Кюстендил плик с документи, които да достави на адрес в Русе.

Телефонният му номер измамниците  взели от публикувана от него обява в интернет. При изпълнението на поръчката щял да получи хонорар от 200 лв.

Младежът посетил адреса в центъра на града, от възрастна жена получил пачка с 2400 лева и веднага последвало обаждане от „възложителя“, който се интересувал дали е получен плика с документите.

Тогава той се усъмнил, че това може да е измама и занесъл парите в РУ Кюстендил. Криминалистите се свързали с възрастната жена и съпруга й, които вече се били усетили, че са ужилени.

От МВР напомнят на гражданите: Пари, поискани по телефона, които трябва да получи непознат човек, ще бъдат загубени със сигурност!  Често ползвания сюжет от измамниците е: очаквайте пратка на  изгодна цена на радиатори или климатици, промоцията е валидна само дне.

Другата схема е за пострадал роднина, за лечението му са нужни пари. Винаги настояват спешно и по куриер да бъдат изпратени парите.

От МВР настоятелно съветват: Не давайте пари на ръка! Звънете незабавно на тел. 112 от друг телефонен апарат./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук