Москов скочи на Кърджалиев, той отвърна: Мислим за вас като за бивш министър!

0
846

Високият градус на напрежение в пленарната зала днес не спадна и след дебата за натовските самолети в нашето небе. Страстите продължиха да врат и кипят и по време на разискванията за турските ваксини на Москов, поискани от БСП и ДПС.

За такъв гаф се подава оставка, ние мислим за вас като за бивш министър на здравеопазването, заяви Тунчер Кърджалиев от трибуната, след като преди това уличи министъра в тотални лъжи.

Москов не издържа и скочи до него на трибуната, размахвайки документ, срещу който друг насреща му извади  Кърджалиев. Депутатът от ДПС се закани, че истинността ще бъде установена от прокуратурата.

Нервите на здравния министър личаха от самото начало, което провокира соцдепутата

Филип Попов да попита на микрофона Москов дали е ваксиниран срещу бяс. Тутакси обаче звукът бе изключен от председателката на Народното събрание Цецка Цачева.

Преди това по време на дебатите Москов си изпроси и прозвището „бялата нинджа“ от д-р Хасан Адемов, който е един от съвносителите на питането за разискванията, поискано още от Тунчер Кърджалиев и Жельо Бойчев от БСП.

В крайна сметка парламентът единодушно със 130 гласа „за“ и без нито един „против“ и „въздържал се“ задължи министъра да се отчита за ваксините занапред два пъти годишно.

Приета бе и редакцията на шефката на здравната комисия от ГЕРБ Даниела Дариткова реформаторът Москов да представя през януари и през юли в комисията по здравеопазване текущ доклад за осигуряване на необходимите ваксини. Министърът е длъжен и да представя доклад за изпълнение на имунизационния календар.

Пред медиите Петър Москов отрече информацията да е в ход нова процедура за нов бартер с нови 40 000 дози пентаксим.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук