Мутрата Слави Трифонов криел пари в офшорка?

0
1550

Поредният българин, който се оказа замесен с офшорки е Слави Трифонов. Скандалният шоумен често е сочен, че попада в графата на най-богатите българи. И макар че притежанието на офшорни фирми не е престъпление, а и Трифонов не е политик, все пак той проявява интерес към политиката с организиране на референдум.

Чрез офшорните компании отвъд океана се избягва плащането на данъци в България, което не е похвално поведение за примерните хора, какъвто излиза не е Трифонов.

Според непотвърдена информация основното дружество на телевизионния водещ „Седем осми” е собственост на офшорката „Фулмър Ентъртеймънт”. Тя е регистрирана в Карсън Сити, щата Невада. „Там се плаща 100 долара годишен данък и няма задължение за счетоводни документи”, пише седмичникът, позовавайки се на адвокат, специализиран в регистрация на дружества в зони от типа „данъчен рай“

 Тъй като Трифонов бил недоверчив към хората, които е наел да движат финансите в САЩ, често отскачал до Невада, за да се увери лично, че всичко е наред.

В бизнес начинанията си Трифонов предпочита главно един от най-доверените си хора – Евгени Димитров-Маестрото, който е негов партньор в повечето му музикални и продуцентски начинания. Двамата имат фирма „Алт плеър”, чиято цел е да гарантира авторските им права над песните. Освен това Маестрото взимал и заплата като управител на повечето фирми на Дългия. /Пик 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук