Мъж от шуменско село намерен вкочанен в пряспа сняг до портата на двора си

0
1048

Тялото на 64-годишния Величко Колев от шуменското село Стоян Михайловски е било намерено вкочанено и затрупано в пряспа сняг към 15 часа в понеделник до дворната врата на имота му. Предполага се, че трагедията е станала през нощта в неделя срещу понеделник. Мъжът е починал от общо преохлаждане на организма, показа аутопсията вчера. Бил е облечен много леко, само по пижама, разказаха съседи. В стаята на масата стояла недоизпита половин чаша домашно вино, лампата светела, мобилният му телефон лежал на стола.

„Нея нощ имаше силен вятър, сигурно дървената порта се е отворила и той е тръгнал да я затвори”, разказаха съседи

Предполага се, че се е подхлъзнал и паднал, а силният вятър е натрупал над него пряспа сняг. Мъжът бил строител, навремето бил завършил заводското училище в Шумен. Живеел сам след развода, имал и пенсия, а двете му деца били в други села.

Първи почнал до го търси брат му Николай, който живеел със семейството си в Нови пазар. Последно се чули на 2 януари, но на 3 той вече не вдигал телефона си. На 4-ти притеснен Николай дошъл да го търси. Като видял, че крушката свети, а масата не е раздигната, разбрал, че се е случило нещо лошо. Повикал съседи, обиколили имота, но не го намерили. Тогава отишли в кметството, те се свързали с полицията в Нови пазар и от там пратили екип. Всички отново обиколили двора и чак тогава намерили вкочаненото тяло.

В сряда ще го погребват в родното му село./24часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук