Надпиване с минерална вода за празника в Девин

0
1337

Състезание по надпиване с минерална вода ще се проведе на празника на Девин. Надпреварата ще е в събота от 18,30 ч. Тържествата, посветени на града и на минералната вода, започват още в петък от 19 часа. Тогава е предвиден концерт на гайдарския състав към местното читалище, Общинския детски комплекс и „Девин денс клуб“.

За първи път пред целия град ще бъде изпълнен химнът на Девин. За химн на града с решение на местния парламент от последното му заседание е определена песента „Молитва за Девин“ в изпълнение на Милица Божинова и Асен Масларски. Текстът е на поета Емил Енчев, а аранжиментът – на Димитър Гетов.

Същата вечер ще се състои концерт на Николай Славеев, който ще бъде последван от дискотека на открито. В събота от 10 ч. има празник на народната песен и родопската носия. След надпиването с минерална вода жителите и гостите на Девин ще могат да се насладят на изпълненията на Общинския детски комплекс.

Представление на открито ще изнесе театърът на огъня и сенките „Фаертър“ от 21,30 ч. За неделя от 10 ч. е предвиден спектакълът „Бременските музиканти“ на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук