Намериха голямо количество наркотици у психично болен младеж

0
1320

Около 2 часа в нощта срещу неделя полицаи от Сандански спипаха умствено изостанал младеж с голямо количество дрога в дрехите му.

При направени му обиск у 23-годишния Александър Райчев са открити пакети с кокаин, амфетамини и марихуана. 23-годишния Сашко е познат на хората в целия Сандански, като редовен участник в последните години, в традиционната колоездачна обиколка на Пирин планина под надслов “НЕ на наркотиците”. Той е награждаван неколкократно с велосипед през последните 4-5 години след всяко състезание, което има за цел да популяризира спорта всред младежите. В „НЕ на наркотиците!“ , което се провежда от 25 години се включват не само любители на колоезденето от България – от 15 години се посрещат гости от Македония, Румъния, Франция, Германия. През годините колоездачното състезание „НЕ на наркотиците!“ непрекъснато става все по-популярно, раздават се около 15 000 тениски с логого му, 40 велосипеда чрез томбола, а участниците достигат над 1000.

Александър Райчев е израсъл в Дома за деца с умствена изостаналост в село Петрово, а от 8 години е осиновен в Сандански.

През целия неделен ден полицаи провеждаха разпити на арестувания младеж, в процес на изясняване е как пакетите с дрога са се озовали в него. Той отдавна е бил наблюдаван и се набивал в очи факта, че почти всяка събота е прекарвал нощта пред известния в курортния град нощен клуб, който се намира на централния площад “Македония”. По всяка вероятност наркодилъри са използвали младежа с умствена изостаналост, за да пласират наркотиците пред нощното заведение. Предприети са арести и на други заподозряни лица, чиито имена ще станат ясни в понеделник./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук