Наркоченгетата щели да правят фабрика за дрога

0
1082
Водят под конвой полицаите Божидар Милев и Николай Апостолов в съдебна зала.

Двете ченгета, които склонявали студент да продава дрога за тях, планирали да си направят лаборатория за марихуана, от която да произвеждат авторски наркотици. Това установи вчера Софийският апелативен съд. За престъпните бизнеспланове разказал студентът Кирил Тодоров, а самият той ги узнал от Божидар Милев, един от двамата обвиняеми полицаи.

Милев от столичното 7 РПУ и колегата му Николай Апостолов, който охранявал столичното метро, поискаха вчера да излязат от килиите.

Студентът Тодоров разказал пред разследващите още, че Милев го ангажирал да полива марихуаната и да я разпространява. Самият полицай щял да доставя семена от канабис.

Милев и Апостолов бяха заловени при зрелищна акция миналата седмица. По време на задържането Милев стреля по колегите си от отряд „Кобра“. Полицаите склонявали студента да продава наркотици и да им отчита по 300 лв. на седмица около Народния театър, твърди обвинението. Те му осигурявали спокойствие от униформени, които дебнели за пласьори в центъра.

Дрогата, която студентът продавал, била пакетирана в плик с изображение на дявол, установиха магистратите и подчертаха, че това била запазена марка на Милев.

„ Уважаеми съдии, не съм виновен! Няма да се укрия, ако изляза навън“, обеща вчера Милев.

„Аз съм гражданин, баща и служител на МВР и не съм престъпник“, защити се пред магистратите Апостолов. Адвокатът му обяви, че той към момента не е отстранен от редиците на силовото министерство и срещу него не се води дисциплинарно дело.

Апелативните съдии обобщиха, че обвиняемите са действали в добре организирана престъпна схема и ги пратиха за постоянно зад решетките./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук