Народе, защо не се съпротивляваш срещу това безумие?!! Не, Петър Москов не е за уволнение. За бесилото е!

0
1631

Създаването на единен електронен регистър с биометрични, здравни, социални и имотни данни за гражданите ще осигури на незнайни хакери тотален контрол върху настоящето и бъдещето на българите

Някаква тъпа кифла, нещо като репор­терка, станала та­кава кой знае как (аз подозирам, ама не е прилично да го напиша), обяснява в новините, че с пръстовия отпеча­тък пенсионерът X. за части от секунда­та се бил регистри­рал в болницата. И дори не-се посвени да каже следното: „Опасност от злоу­потреба с неговия отпечатък няма, защото той веднага се унищожава“ – цитирам по памет. Но пък удобно про­пусна да каже кой всъщност контро­лира този процес и по силата на кой член на закона за здравето или ня­какъв друг подза­конов нормативен акт, болничната администрация би унищожила тъй безценния и уникален не само в България, но и по цялата Вселена пръстов отпечатък.

Нали още не сте забра­вили – когато арестуват заподозрян в полицията, първата работа е да му се снемат пръстовите отпечатъци. Когато екипите отидат на местопрестъплението, първата им работа е да търсят отпечатъци, после търсят всичко останало. Когато нашите от МВР искат полицейска помощ от Интерпол, Европол или фБР – не дай Боже!, първата работа е да се разменят „биометрични данни“ за престъпника. От десетилетия се под­държа мощна световна база данни с пръстови отпечатъци на всеки, който с нещо е престъпил закона. Все по-трудно става да се скриеш от „закона“, но както вече всички усещат, от това престъпността не намалява

Напротив – престъ­пниците се ползват с полицейски и политиче­ски чадър, срещу разни „услуги“, включително свързани и с ислямисткия терор.

Което означава, че всъщност на нашата здравна система изобщо не са й необходими пръс­товите ни отпечатъци. На някой друг са нужни нашите биометрични данни и той се прикрива зад здравната реформа на министър Москов. Да напомним, че чипирането не е отменено, но със сигурност България ще е първата държава, която ще експериментира това мракобесно „изобрете­ние“ върху собствените си граждани.

Според бившия минис­тър на здравеопазването Илко Семерджиев един­ствената причина да се въвежда биометрията в здравната информация за пациентите е да се създаде паралелна и напълно незаконна, противоречаща на Кон­ституцията и здравия разум

У подробна база данни за всеки български гражданин

Да напомним също, че това е само види­мата част на айсберга. Всъщност бедата е далеч по-голяма – наскоро на първо четене мина За­конът за електронното управление, където се предвижда да се обеди­ни целият масив от лични данни, включително данните за социалния и имотния статус на българите в системата ЕСГРАОН.

Тоест за всеки от нас се създава досие, за каквото дори и Държавна сигурност не е мечтала. До началото на август тази мракобесна система с пръстовите отпечатъци трябва да почне да рабо­ти пробно в 20 болници, като все още не е ясно кои ще са те, а първите пациенти ще бъдат хос­питализирани по този начин през септември.

Измамата с тези данни става много по-лесна и мащабна, а за целта дори биха могли да бъдат използвани нещатни хакери алармира д-р Семер­джиев. Той напомни, че България е единствената държава в ЕС, която въвежда подобно задъл­жение за гражданите си, като предупреди, че това на практика ги прави медицински неконвертируеми в европейските страни.

Според него елек­тронната здравна карта е панацеята, тъй като е европейски утвърдената система, чрез която наистина ще имаме възможност да се дви­жим свободно в меди­цински план, съобразно принципите на ЕС. Д-р Семерджиев напомни, че самият здравен ми­нистър Петър Москов е дал предизборно обеща­ние за въвеждането й, от което се е отметнал.

С електронните здрав­ни карти ние самите сме собственици на личната си медицинска инфор­мация, като решаваме дали да я предоставим, а в случая с пръстовите отпечатъци – цялата база данни се изпраща в държавна институция и става достъпна за кой знае кого и ние нямаме контрол върху това посе­гателство върху нашите лични данни.

Но така се движи светът от либерализъм към слободия, от слобо­дия към автократизъм

и тотален контрол на гражданите си.

От въвеждането на пръстовата идентифика­ция няма и никакъв ико­номически положителен ефект, тъй като болници­те ще бъдат принудени да плащат нещо, което не им трябва, а лекарите да станат съучастници в система, която не се базира на нито един нормативен документ.

Отделно ще има ла­вина от индивидуални дела заради проблеми в нормативните актове на M3. В момента 14 стандарта са атакувани във ВАС. Създават се изкуствено хаос и про­блеми в здравната ни система, което е добре дошло за инвеститори от националността на онези, купили болница „Токуда“ и слели се с още 6 здравни заведения в един гигантски здравен мастодонт, който утре ще се наортачи на един от най-богатите бюджети в бедната ни България

  • този на Здравната каса.

Как е възможно тази безумна идея да ни се представя от министъра като жизненоважна за българското здравео­пазване!? Идеята, че по този начин ще се ограничи източването на пари от болниците чрез фиктивен прием, защото те винаги могат да те приемат за 1 ден, да ти вземат отпечатъка и после да те пратят да се „лекуваш“ вкъщи. Кдкто правят и в момента, но срещу подпис.

Да не говорим, че искат същото да се направи и в аптеки, и при лични лека­ри. Как по цяла Европа, дори в САЩ и Канада получаваш всички ус­луги на осигурен човек само срещу представяне на здравна карта, която не е биометрична, даже няма чип. И никой няма проблеми с идентифика­цията, а у нас можеш да си вземеш направление за гинеколог само с пръстови отпечатъци, ДНК проба, и трима свидетели, едва ли не! Ако на джипито са му останали.

В нормалните държави никой не те третира като престъпник, за да получиш услуга, която си заплатил. Дори тези, които не са си платили, не се третират като престъпници от лекари­те, защото работата на лекарите е не да правят досиета, а да лекуват

И откъде накъде трябва да търпим заплахата, че ако не дадеш отпечатък, ще те третират като неосигурен. Защо така бе, Москов?! Когато ни прибираш парите от осигуровките, защо не искаш отпечатък, за да си сигурен, че плаща­ме?

Този понеделник по обед неголяма група българи се събраха на площад „Света Неделя“ в столицата да протести­рат срещу безобразието със събирането на био­метрични данни, уж за целите на здравната ни система. И толкоз. Дотам ни стигат съпротивител­ните граждански сили, очевидно. А би трябвало най-малкото да поискаме не оставката, а здрав­ният министър Москов да бъде обесен насред София, ритуално за назидание на всички останали министри

Колкото до гореспо­менатата репортерка и платения репортаж, кой­то трябва да ни успокои, че не било страшно да ни правят електронни файлове с данни за болестите и генетиката ни, трябва да сме наясно, че и за него е платено. Платено с нашите пари от осигуровки, за да ни лъжат.

Лъжата, драги ми коле­ги, е грях. Равнопоставен на този с убийството, алч­ността, похотта и прочее. Ако съм на мястото на тези, които произвеждат „журналисти“, първият ми критерий за прием ще е дали имат оперативна нагласа към престъпле­ния от всякакъв характер и ако да, доколко кан­дидатите са склонни да излъжат за пари. И трето – доколко могат да носят на бой и глад, преди да ги пречупят подкупите, разнасяни от разни пиарски недоразумения по редакциите. Няма други критерии за обективна журналистика. В тоя занаят технологията не е чак толкоз сложна за усвояване. Искат се рефлекси и инстинкти на хищник, но ако ги нямаш по рождение, няма и кой да те научи как да ловуваш. Останалото е… морал. Здрав, еснафски морал.

А за репортерските лъжи са приложими законите на Крум:

„1. Ако някой обвини другиго, да не бъде слушан, преди да бъде вързан и разпитан.

  1. И ако се окаже, че той клевети и лъже, да бъде убит“.

Няма невинни лъжи, няма малки и големи лъжи

Отделно лъжата нико­га не е сама, а идва с бригада от всякакви по­роци. Да си припомним притчата:

„…Българите унищо­жили напълно аварите. Хан Крум запитал пленниците авари: „От какво мислите, че загина вашият предводител и целият ви народ?“. А те отговорили: „Понеже взаимните клетви се умножиха и погубиха по-смелите и по-умните; и още, понеже насилни­ците и крадците станаха съобщници на съдиите; също така и от пиян­ството. Тъй като виното се увеличаваше, всички станаха пияници; освен това от подкупнйчеството, също и от търговията. Защото всички станаха търговци и се мамеха помежду си. И от това произлезе нашата ги­бел“.

Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук