Наско Месечков пребори тумор

0
1302

Танцьорът се подложил на животоспасяваща операция

С коварна диагноза е успял да се пре­бори треньорът от „Денсинг Старс” и култов участник от предния сезон на „ВИП Брадър” Атанас Месечков. Танцьорът се подложил на животоспа­сяваща операция заради тумор на хипофизата.

5 месеца след интер­венцията той успял да се възстанови и отново да танцува. За жалост неврохирургът проф. Бусарски от болница „Свети Иван Рилски”, който го спасил, починал малко след операцията и Месечков не успял да му се отблагодари.

„Получих нещо като спонтанен припадък, по-скоро беше спонтанно заспиване. Веднага тръг­нах по лекари да разбера какво ми е. Накрая се оказа,  че  е  тумор  на хипофизата. Разбира се, доброкачествен. Има ха­рактерна симптоматика, но аз не съм я получил заради здравото ми от спорта тяло. Почувствах нещо едва когато туморът започна да кърви. Затова неврохирургът ми каза, че трябва да реагираме много бързо. След като се разбра какво ми е, след три дни ме оперираха. Операцията продължи около 12 часа. Бях в пълна упойка. Не ми от­варяха главата, защото вече има нов метод – махнаха ми тумора през носа. Беше около два сантиметра. Оттогава си правя профилактични прегледи всяка година и се надявам всичко да е наред. Този  месец  ще си правя нов магнитен резонанс,  за да съм сигурен, че туморът не започва пак да расте”, споделя Месечков.

Докторите му казали, че всичко идва от нервната сис­тема, от натовареното ежедневие, от стреса. В онзи период Наско бил подложен на силно напрежение. Очевидно го е ударило в хипофи­зата. „Аз съм убеден, че всичко това е свързано с начина на живот, с нашите мисли. Така че ние сами помагаме на ту­морите да се появяват”, споделя Месечков.

Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук