Наш експерт обясни кога започват да изплуват тела от самолет, разбил се и потънал в морето

0
1357

„Този случай е доста различен от онзи с разбилия се самолет във Франция. Има една насоченост към Египет. Ще припомня нашия опит от много години. В Западна Европа основно товарачите на багажи са мюсюлмани. Във Франция това са от техните колонии – Тунис, Алжир, Мароко. Те можгат да поставят каквото си пожелаят на борда. На влизане в летището контрола към служебните лица не е толкова голям.” Това заяви в ефира на Би Ти Ви специалистът по сигурността на полетите Ангел Борисов по повод изчезналия самолет на AirEgypt вчера.„Самолет може да изчезне от радарите единствено, ако съответните системи, които предават сигнал, се изключат. Това става при спиране на електричеството. Може да стане чрез взривно устройство и експлозия” заяви експертът.

„Най-вероятната причина е взривно устройство. Все пак височината е 11 000 км. Припомняме, че машината идва от Кайро. Тези, които са поставили бомбата в руския самолет, може да са сложили и тук. Докато не се намерят черните кутии, всички версии са отворени. Не можем да изключим и техническа повреда”, добави Борисов.

Според него фактът, че една информация се дава, а после се отрича говори, че трескаво се работи. „При такива случаи обикновено изплуват останки и тела. Това говори за по-големи отломки, които са потънали”, каза той.

„Веднага ще си припомним съобщения от преди няколко седмици, в които се казваше, на летище „Шарл де Гол” са били освободени служители, за които се съмняват. Това говори, че те са установили нередни отношения с външния свят и явно тези хора могат да внесат повече неща от един пасажер”, добави експертът.

„За мен днес е денят, в който ще трябва да се открият отломки. Това, че дълбочината в Средиземно море е 1500 метра, означава, че черните кутии ще бъдат открити сравнително лесно. Маякът за авария дава сигнал, което показва, че самолетът на 100% се е разбил. За мен е изключено да има оцелели. В крайна сметка не изключвам нищо, все пак при земетресението в Непал откриха човек на 13-ия ден от бедствието”, завърши Борисов./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук