Необяснима маневра: Египетският самолет е направил остър завой преди да се разбие

0
1320

Френският президент Франсоа Оланд потвърди в официално изявление, че полет MS804 на “EgyptAir” от Париж за Кайро се е разбил. Това стана по време на извънредна пресконференция в Париж, съобщава Би Би Си.
„Информацията потвърждава, за съжаление, че този самолет се е разбил”, каза Оланд. „Ние се задължаваме да научим всичко, свързано с причините за това, което стана, като нито една от версиите няма да бъде водеща”, заяви той. Информацията е събрана в сътрудничество с египетските власти.

„Искам всичко да бъде предоставено на разположение на гръцките и египетските власти, така че да можем да поддържаме връзка с тях. Трябва да им изпратим кораби и самолети, за да сме сигурни, че ще бъде открито мястото, където се е разбил самолетът, и да направим всичко възможно да съберем отломките, които ще ни помогнат да открием истината”, каза още френският президент.

Междувременно беше съобщено, че някои от роднините на пасажерите, които очакват новини за самолета на летището в Париж, са изявили желание да заминат за Кайро. “EgyptAir” им е предложила места за полет още този следобед.

Парижката прокуратура обяви, че е започнала разследване по случая. Както БЛИЦ съобщи, 15 френски граждани са били на борда на Еърбъса. Вече са започнали разпити на наземния екипаж на летището.

В същото време гръцкият министър на отбраната Панос Каменос заяви, че изчезналият самолет е направил остър завой и спускане преди да угасне на радарите.

Въпреки че версията за терористичен акт е една от няколкото, по които се работи, кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп вече изрази позиция, че става дума за нападение. „Изглежда имаме още една терористична атака. Самолет, излетял от Париж. Кога ще станем твърди, умни и бдителни? Огромна омраза и отвращение”, написа милиардерът в Туитър./БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук