Николай Бареков: В Германия стават веднага политически трупове, а тук първо стават министри и подлоги на Бойко Борисов

0
3909

Председателят на Социалдемократическата партия на Германия Мартин Шулц, който трябваше да стане външен министър в новото коалиционно правителство начело с Ангела Меркел, оттегли кандидатурата си след силна съпротива от собствената му партия, предадоха германски медии.

Причина за отказа му са обвиненията от обикновените членове на ГСПД, че Шулц е използвал партията за трамплин, за да си намери хубав пост в политиката и че е нарушил две обещания – да не допуска четвърти кабинет Меркел и да не влиза отново в голяма коалиция с ХДС.

Изключително точен коментар на събитията в Германия, в паралел с политическото скудоумие и наглост на българските политици и управляващи, направи евродепутатът Николай Бареков във Фейсбук.

*Публикуваме без редакторска намеса.

„Политическа смърт за Мартин Шулц и край на неговото присъствие в политиката. Напуска лидерството на Социалдемократите и поста на бъдещ външен министър на Германия. Неговите съпартийци загубили доверие в Шулц, защото не изпълнил двете си основни обещания – да спре Меркел от четвърти мандат и да не допуска голяма коалиция с ХДС! Човекът все пак има и морал. А спомняте ли си обещанията на Реформаторите, Каракачанов, Атака …., които щяха да спират Бойко Борисов и да вдигат пенсиите на 300, 500 лева….преди да му станат първи ибрикчии? Само тук при нас, оФцете, минават тези „трикове“, както сполучливо си призна Божидар Лукарски. Разликата е, че в Германия стават веднага политически трупове, а тук първо стават министри и подлоги на Бойко Борисов за година-две, а после много богати политически трупове и клиенти на прокуратурата.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук