Кошлуков показал среден пръст под афект, смята шефът на новините в БНТ Уляна Пръмова

0
7902
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес".

Емил Кошлуков е показал среден пръст в предаването си, тъй като бил силно афектиран. Това предположение направи пред сайта „Дневник“ Уляна Пръмова, която оглави преди броени дни отдела „Новини и актуални предавания“ в БНТ. Под нейна шапка е и предаването на Емил Кошлуков „Още от деня“, в което той показа неприличния жест в петък вечер. Тя допълни, че ще проведе разговор с Кошлуков по този въпрос.

„Не одобрявам показване на среден пръст в ефира, на която и да е телевизия. Не смятам, че е редно подобно поведение, но не мога да го контролирам, защото става дума за живо предаване“, каза още Пръмова, която уточни, че не е гледала предаването.

Програмният директор на БНТ1 Кошлуков отправи въпроса „Този знак ще се прави ли така отпред“, зададен към единия от гостите в студиото – Борислав Сандов от „Зелените“. Кошлуков имаше предвид поредния протест за спасяване на Пирин от четвъртък вечер, който стигна и до БНТ, където беше поискана и неговата оставка.

Пръмова предположи, че Кошлуков е бил толкова афектиран, колкото са били колегите-журналисти, отразявали протеста пред БНТ, където трябвало да понасят обиди и ругатни. Тя подчерта, че застава зад колегите си и напълно ги подкрепя в протестната им декларация, която те разпространиха вчерал

Пръмова посочи още, че Кошлуков е програмен директор на телевизията и по тази причина тя не му е шеф и не е в позиция да го санкционира. В отговор на въпрос, Уляна Пръмова потвърди, че все пак той води предаването си като журналист, а не като ръководещ телевизията, и е редно да спазва журналистическата етика.

По думите й Емил Кошлуков трябва да прецени как ще реагира и дали ще се извини за поведението си на зрителите на обществената телевизия, а дали ще има санкции спрямо него било тема на следващ разговор.

„Прекалено много се фокусира общественото мнение върху поста на Емил Кошлуков в БНТ,“ каза още Пръмова, според която има други по-важни обществени теми и проблеми.

Запитана дали ще има официална позиция на БНТ по случая, тя пренасочи въпроса към Константин Каменаров като генерален директор на медията. „Дневник“ не успя да се свърже с пиар отдела на телевизията, но отправи писмено запитването по темата.

Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук