Никола Анастасов в критично състояние

0
1053

Никола Анастасов пак е бил прикован на легло точно когато мислеше, че всичко със здравето му е наред, научи „Всеки ден“. Актьорът, който е на близо 84 години, се похвали миналата седмица, че е готов да се върне на сцената след тежка сърдечна операция. Часове преди представлението обаче отново се е почувствал много зле.

В последния момент се е наложило Анастасов да отмени излизането си на сцената на Сатиричния театър в спектакъла „Убийство в експреса“. Представлението в четвъртък трябваше да бъде голямото му завръщане след операцията. До последно той е уверявал, че няма никакви проблеми и се чувства напълно здрав. От театъра дори официално обявиха, че се връща на работа. Само няколко часа преди спектакъла обаче се оказало, че не е в състояние да излезе от дома си.

На сцената го е заместил колегата му Вели Чаушев, който бил повикан буквално по спешност. Това се случва за втори път след операцията. Първият бе на 5 март, когато броени часове преди Анастасов да стъпи на сцената, се наложи да влезе по спешност в болница. Почти всеки ден в театъра се обаждали почитатели на големия актьор, за да питат как е той и кога ще могат да го гледат отново. Поне засега обаче това са въпроси, на които не може да се даде точен отговор.

„Кольо никак не е добре със здравето. Молим се за него, защото ситуацията е наистина тревожна“, казват лаконично негови колеги.

Със сигурност той няма да участва в следващото представление на „Убийство в експреса“, което е на 1 април. Ролята му е дадена на Веселин Ранков. Надява се обаче да е на сцената на 22 април за спектакъла „Лека форма на тежка депресия“, който е емблематичен за актьора. Точно в този ден той трябва да навърши 84 години и много иска да отпразнува тази достолепна възраст на сцената.

Анастасов получи инсулт преди година и половина. Тогава кръвното му скочило до 200 на 110. Отказа обаче операция и започна лечение със силни медикаменти и строга диета без сол, червено месо и пържено. Но това не било достатъчно и преди малко повече от месец все пак легнал на операционната маса.

Когато е спокоен, се чувства добре, обясняват близките му. Всяко вълнение обаче се отразява на сърцето му, а актьорът е емоционален човек и трудно избягва вълнението. Вероятно затова започва да се чувства зле точно преди представление, когато адреналинът му се вдига рязко. Лекарите го съветват да спре с работата, за да пази здравето си. Той обаче е категоричен, че спре ли да работи, няма смисъл да продължава да живее.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук