Нинова каза при какво условие ще подкрепи правителство на ГЕРБ и ПП

0
489

Според нея първата и втората политическа партия са отговорни за формула за съставяне на кабинет

Според мен тези дати се съобщават по друга причина, а не защото обсъждаме колко ще работи парламента. Удължителният бюджет на 2022 година изтича през юни. До тогава трябва да има решение. Това заяви Корнелия Нинова след срещата на БСП с Радев. 

„Изисква се време. Това са две четения, но не бива държавата да се оставя без бюджет. Говори се за 15 юни, за да се избегне прекъсването“.

Според нея първата и втората политическа партия са отговорни за формула за правителството.

 

„Виждаме, че има мнозинство. Не бихме подкрепили правителство на ГЕРБ. С ПП, ако ни се предложи да участване, ще си направим вътрешното партийно допитване и каквото каже партията. Няма трайно мнозинство, не се знае кой какви закони внася, кой как гласува. Правителство на малцинство с плаващи малцинства означава едно – несигурност и непредвидимост. Това е опасно за България в момента“, обясни Нинова.

„Аз не съм чула ГЕРБ да предлагат коалиция с БСП. Ако предложат такова с БСП, ще си направим вътрешнопартийно допитване. Който и да поиска подкрепата ни, ще ни изчака да си направим допитването. Ако третият мандат дойде при нас, ще умуваме. Сега Борисов да му мисли“, каза още председателят на БСП.

https://youtu.be/XJ0Hm1DkfU4

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук