Нова такса в парламента! Вижте за какво ще глобяват депутатите!

0
1235

Това лято научихме много нови думички и се обогатихме душевно и интелектуално. А някои и материално.

Тези, които отидоха на море, наддаваха писъци до небето как са ги прекарали и какви капани са им заложили, а тези, които нямаха пари за почивка, злорадо потриваха ръце пред телевизионния екран и компютрите и пишеха в несвяст колко е добре да си почиваш вкъщи. Така нито един хотелиер или ресторантьор няма да те унижат и да ти одерат кожичката. Понеже всички били боклуци.

Ние обобщения няма да правим кой бил боклук и кой отпадък, кой на коя мафия е човек и как правителството, или поне двама министри,  се биха с голи ръце, е /някои и с полиция/ срещу шума в Слънчев бряг и  едновременно срещу тишината на къмпингарите, срещу „иновативните“ такси в оборотните кръчми и странните касови бележки, но единствено пребориха продавачите на царевица и топли гевреци по плажа.

Но точно тези бележки ни дадоха идеята как да се попълни държавната хазна.

Отвсякъде заваляха предложения, че таксата „празен стол“ е революционно откритие и трябва да се приложи тутакси в парламента, министерствата и безбройните държавни службици.

Представете си само от стола на Делян Пеевски колко пари ще бъдат събрани, тъй като той никога не сяда на него. Дори като се заклева на първото заседание, си тръгва веднага след клетвата и то с държавна охрана.

Ами десетките мъртви души в Народното събрание, които само присъстват и думичка не са обелили вече половин година? Те също трябва да плащат такса „стол“, тъй като го търкат по цял ден, а нищо не правят. А ние от собствените си джобове им плащаме яки заплати.  Справедливо е някак си те да ги върнат в бюджета във вид на такси. Като измислената от светли умове в Харманли такса „престой на час“ от пет лева.

Ми така де. Престоял ли е клиентът в заведението цял час – престоял е.  Ако е паркирал и в синя зона, са му взели пари за колата на тротоара. Тога защо да не му вземат и за престоя в кръчмата?

Вместо да наказват собственика, държавните люде тутакси трябва да вземат пример от него и да го приложат във всички институции воглаве с парламента. Защото много депутати отиват само на раздумка в кулоарите да чуят пресните клюки, да се срещнат с избиратели /разбирайте да  вземат „сухо“, за да лобират за някое законче/ и след това отиват да обядват и така до вечерта. Това не е ли просто престой в НС? Значи трябва такса.

Както и оная „нужди на клиента“ в ресторант в Кранево.

Ако под нужди се разбира ползването на нужника /пардон на тоалетната/, то защо ние пращаме тоалетната хартия на депутатите в размер на 200 хиляди лева годишно, както и заплатите на чистачки да бършат след тях? Който има нужда, да си я плаща!

Колкото по-голяма, толкова повече!

Да не говорим, че това разточителство е повсеместно. В министрествата също стоят празни столове, а притежателите им вечно са по проверки, извън службата, в командировки – все ефемизми, които означават – няма ги на работа. Няма ги, но столът е там! Тогава такса!

Няма ги, но тоалетната хартия, парното, тока и другите благинки им ги плащаме ние.

Празни столове, които получават тлъсти заплати има и във всяко ведомство, че и в общините.

Само по обяд и на служебни сбирки винаги са пълни, ама в ресторанта.

Крайно време е, господа политици!

Вземайте пример от бизнеса.

Щом той печели от безумни налози, ще печели и цялата държава.

Само че вашите такси ще бъдат справедливи!

Толкова много столове в държавата и толкова малко работещи за*ници върху тях!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук