Нова тв отложи Като две капки вода, заради Слави

0
1326

Този месец през ден тв премиера Зуека и Рачков в “Като две капки вода” – няма по-забавно телевизионно преживяване от тази комбинация. Поне така показват досегашните три сезона на шоуто по Нова тв.

Четвъртият започна навръх националния празник 3 март въпреки първоначалните планове на телевизията да го стартира на 29 февруари. Промяната стана заради концерта “Слави и Ку-ку бенд” от стадион “Васил Левски”, излъчен по Би Ти Ви точно във високосния понеделник.

Концертът достигна рекордна гледаемост – 1 700 000 души, както беше рекорд и броят на зрителите на самия стадион. Рейтингът му се превърна в косвено доказателство за правилната стратегическа промяна от страна на Нова тв.

Колко е тежък телевизионният бизнес обаче, показва една друга промяна, довела до тези размествания. Истината е, че първа Би Ти Ви сменя датата на “Мастър шеф”, програмиран за 29 февруари. Поставя там концерта на Слави, след като разбира, че Нова тв ще пусне по същото време “Капките”.

Ето с такива маньоври започна пролетният телевизионен сезон. За първи път той е толкова богат – този март телевизионните премиери са буквално през ден. И за първи път след първоначалните сблъсъци големите телевизии изоставиха пряката конкуренция и следващите им големи продукции няма да са в един и същи ден и час. Най-после идеален вариант за зрителите.

Ето новите предавания.

Би Ти Ви

“Мастър шеф”, 1 март

Вторият сезон на кулинарното риалити се излъчва с познатото жури – Петър Михалчев, Андре Токев и Виктор Ангелов.

“Хрониките на Шанара”, 5 март, 20,00 ч

Сериалът не е български, но е изключително популярна  фентъзи поредица, чиято световна тв премиера беше преди два месеца.

“България търси талант”, 6 март

Петият сезон на успешния формат е с ново жури – Михаела Филева, Асен Блатечки, Ицо Хазарта и Любен Дилов.

“Бригада нов дом”, 10 март

Предаването е дебют за Би Ти Ви – първото по рода си социално риалити, в което ще се правят ремонти в домовете на обикновени хора и така ще има конкретна промяна в живота им. Водеща е Мария Силвестър.

“Столичани в повече”, 11 март

Десети сезон на най-смешния и най-дългия засега български сериал. В него ще участват Стефан Данаилов, Георги Кадурин, Шкумбата и други.

Би Ти Ви започва и нова поредица всяка неделя, когато от 15 ч ще излъчва любими български комедии. Сред тях са “Дами канят”, “От нищо нещо”, “Бон шанс, инспекторе”, “Вилна зона”, “Господин за един ден”, “Топло”, “Матриархат” и др.

Нова тв

“Като две капки вода”, 3 март, 21,00 ч

Сред участниците в четвъртия сезон са Калин Врачански, когото май не сме чували досега дали може да пее, но знаем, че може да играе, и Преслава. Милица Гладнишка ще е един от менторите в шоуто.

“Откраднат живот”, 8 март

Първият български лекарски сериал. Историята за две подменени бебета е в дъното на сюжета, който започва да се развива на екрана 30-ина години по-късно.

Продуцент е Евтим Милошев, а най-интересното е, че филмът му ще се състезава с друга негова изключително успешна продукция – “Столичани в повече”, която, както стана ясно по-горе, стартира 3 дни по-късно по конкурентната телевизия.

“Кошмари в кухнята”, 10 март, 21,00 ч

Този сезон ще се опита да отговори на един въпрос, който всеки зрител си задава – какво се случва с ресторантите, които шеф Манчев вече обнови в предишните издания.

Сега ще покажат някои от тях, както и голямо количество нови, които плачат за ремонт.

“Звездни стажанти”, 15 март, 21 ч

Риалити, което за първи път е в българския ефир и е съвсем актуално заради това, че създателят му и водещ Доналд Тръмп е кандидатът за президент на САЩ на републиканците. 14 известни българи, разделени на мъже и жени,  се пробват в предприемачеството.

БНТ ще завърши премиерния март с може би най-очаквания сериал в ефира – новия сезон на “Под прикритие”. Неговият старт е на 20 март в праймтайма на обществената телевизия./168часа

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук