Пуснаха с 4000 лева гаранция подкупна данъчна

0
938

Софийският градски съд пусна под 4000 лева гаранция служителката на НАП София Полина Рохлева. Тя бе задържана в понеделник с хиляда евро рушвет, взето от гръцки инвеститор.

При обиска на Рохлева, която е била задържана на ул „Aксаков“ на метро от НАП София са били открити още 20 банкноти от по 100 лева в бял плик и близо 1000 лева в портмонето й.

40-годишната инспекторка поиска да излезе на свобода, защото е отстранена от работа и няма как да повлияе на разследването. Има 12-годишно дете и близки, за които да се грижи.

Рохлева била част от екипа, който е извършил ревизията на дружеството. тя заплашила управителите ако не й дадат 2000 лева ще им състави ревизионен акт за 20 000 лева и ще им наложи запор на сметките. Данъчната била много настоятелна като твърдяла че иска пари и за екипа. първите й срещи с една от управителката на дружеството била на 11-12 февруари. Разплитането на случая обаче започнало след като гръцкият управител  на фирмата поискал лична среща с финансовия министър и му се оплакал за искания на рушвет. Така се стигнало до предаването на парите на 29 февруари. Банкнотите по 500 евро били белязани. Агентите от ДАНС, които били от НАП София трябвало да разберат че парите са предадени след като управителката на фирмата Теровска и преместила чантата в другата ръка.

Решението на градския съд не е окончателно и това може да бъде обжалвано от Апелативния.

Съдия Веселина Ставрева обясни, че размерът на паричната гаранция е съобразен с материалното положение на данъчната, с това, че в нея са открити значителна сума пари и с това, че на 1-ви март е трябвало да пътува в Куба на екскурзия, което е една далечна и скъпа дестинация./168часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук