НОВИ РАЗКРИТИЯ! Два куршума покосили Ицо Полицая, Човката ос*ал патрулката!

0
1982

43-годишният Христо Георгиев – Ицо Полицая, който загина при престрелка с полицията в София, след като извърши обир на заложна къща заедно с Росен Рангелов – Човката, е получил два куршума – единият във врата, другият в ръката.

Това съобщават източници от разследването.

Припомняме, че вчера около 14,30 часа Полицая и Човката успяха да задигнат от заложна къща на бул. „Ломско шосе“ близо 50 000 лв. – 5000 кеш, останалите в златни накити. С насочено оръжие и маски на главите нахлули вътре и заплашили служителя, че ще го гръмнат, ако не им даде всичко. Те събрали златото за по-малко от минута, но и служителят успял да натисне паник бутона.Последва луда гонка с полицаи из столичните улици и булеварди. Престъпниците бяха сгащени в кв. „Разсадника”. В бясната гонка се включили, освен пристигналите на място полицаи, още 6 оперативни коли и патрулки. След като обирджиите премазали три патрулки, решили да продължат пеш. Докато тичал, Георгиев открил стрелба по бившите си колеги с боен пистолет калибър 7,65, пише в. „Телеграф“ . „Стреляше като обезумял. Цял пълнител изпразни по тях. Ченгетата също го почнаха, то нямаше и как, ако искаха да оживеят. Изведнъж падна под балкона на една женица. Тя май припадна като видя какво стана”, разказаха свидетели на стрелбата.

Точно два часа и половина продължило издирването на Човката. В 17 ч. изведнъж се чули крясъците маскираните спецченгета: „Стой, не мърдай, бе!”. Минута по-късно по радиостанциите е докладвано: „Задържахме го”.

„Човката се напика и се насра при ареста. Направо ни умириса живота тоя. Беше се изплашил яко, а преди това смело стреляше по нас”, коментираха разследващи.

Трупът на Христов пък беше съблечен около 18 ч. като зяпачите от квартала бяха изгонени на сериозно разстояние. По първоначални данни, куршумите, които сложили край на живота му, са от служебен пистолет „Макаров”, но все още не е установено точно от кой са изстреляни./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук