Нови разкрития: Касапинът от Вегас бил мултимилионер! Внесъл 10 куфара с машини на смъртта в хотелската си стая и… (СНИМКИ)

0
681
Психопатът, който застреля 59 души и рани над 500 в Лас Вегас, е бил мултимилионер, който е занесъл огромен арсенал от 23 тежки оръжия в стаята си в хотела в Мандалей Бей, която трансформирал в сложно снайперово гнездо, след което започнал да стреля по хората, присъствали на кънтри фестивала.
64-годишният Стивън Падок е натрупал милиони долари от сделки с имоти, твърди брат му. Той също е имал два самолета и няколко големи имота из САЩ. Като цяло бил описван като обикновен човек с изключение на това, че обичал да играе хазарт за много големи суми.

Той също тайно от всички успял да натрупа арсенал от 42 оръжия. Поне едно от тях е било автоматично, докато други две са имали модификации, позволяващи полуавтоматичните оръжия да изпразват до 800 патрона в минута. Няколко от тях пък имали снайперова оптика. Психопатът е разполагал и с амуниции на армейско ниво.

Той е успял да пренесе 23 от своите оръжия в стаята си в Мандалей Бей в рамките на няколко дни. Две от снайперовите пушки той сложил на триножници и ги насочил към кънтри фестивала.

В стаята са намерени и хиляди патрони. Това е позволило на психопата да стреля непрекъснато в течение на 72 минути. В колата му пък са открити няколко килограма синтетична тор, използвана за направата на самоделни взривни устройства.

Падок е живял в Невада, Флорида и Тексас, но като цяло е водил тих и спокоен живот. Причината да стане най-кръвожадния психопат в историята на САЩ засега остава мистерия.

Пенсионираният счетоводител е работил като интернет одитор в „Локхийд и Мартин“ три години в края на 80-те години на миналия век. Бил е мениджър и е инвестирал в апартаментни комплекси в Мескит, Тексас и Калифорния. Така е натрупал милиони, разказа брат му, пише Las Vegas Sun.

От местната полиция обявиха, че мъжът е с чисто криминално минало. Дори е нямал пътни фишове. Брат му го описа като „просто човек, който е живял в Москит, който е ходил във Вегас, за да играе хазарт и … е обичал боритота (вид сандвич)“.

Затова разкритието, че той методично е успял да внесе 10 куфара с оръжия в стаята си в хотела по време на предхождащите клането почивни дни е шок за всички, които го познават.

Ерик Падок казва, че брат му въобще не се е увличал по оръжията. „Имаше няколко огнестрелни оръжия, но те бяха легални, пистолети… Може да е имал и пушка, но ги държеше в сейф“, казва още той. Братму твърди още, че въобще не знае откъде са се взели 23-те оръжия, намерени в хотелската стая на Стивън.

Шокът става още по-голям след обиска на единия от имотите на психопата. Първо в дома му в Мескит в тиха общност за пенсионери, купена за 369 000 долара през 2015 година, е бил намерен втори арсенал, още по-голям от този в Мандалей бей.

Други 19 огнестрелни оръжия са били открити в къщата, имало е експлозива Tannerite, който се използва от военните за направата на взривяващи се цели по време на военни учения. Също и няколко хиляди куршума.

Намерена е и електроника, но нейното предназначение все още се проучва.

Той „нямаше религиозни пристрастия, нито политически“, казва още брат му Ерик. „Просто си живееше“, добавя той. Стивън не е преминавал и военно обучение, нито е имал и сериозен интерес към оръжията, казва още Ерик. При това Ерик признава, че в последните години той не е контактувал много с брат си. „Животът му бе отворена книга. Всичко е в публичните регистри. Отново ви казвам, няма нищо странно. Първо завърши колеж, след това започна да работи“, каза още Ерик.

Падок е имал разрешителни за лов и риболов. Имал е и лиценз за пилот, но не и криминално досие в щата Невада.

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук