НОВО 20! Сапунката с предизборните програми се развихри! БСП скочи на ГЕРБ – платформата им била преписана

0
1336

След като вчера Обединените патриоти настояха, че БСП и ГЕРБ са преписали управленската им програма, сега и социалистите упрекнаха в същото – че ГЕРБ са видели от тях.

„Мислим, че те преписаха от нашата програма, като само вдигнаха малко цифрите“, коментира в България он еър Вяра Емилова от БСП.

„Дори с някои от мерките, които са заложили, ние много се забавлявахме. Те са социални мерки – за повишаване на пенсиите, мерките за развитие на образованието“, посочи още тя.

Емилова настоя, че БСП изготвяла точки изцяло в полза на хората, докато от ГЕРБ си поставяли единствената цел за милион гласа на предстоящите парламентарни избори.

Към настоящия момент сценарият за широка коалиция на БСП с ГЕРБ е напълно изключен, категорични са от Столетницата. За сметка на това партията ще заложи на вътрешните си коалиционни партньори, с които заедно ще се явят на избори. Тази седмица предстоят и преговорите с тях, съобщи Емилова.

Иначе от БСП са категорични – ще си партнират с формации, които са готови изцяло да приемат управленската им програма, и същевременно ще работят за обновяване на образа си: „Нашата идея е да представим нови лица – нови хора, които ще бъдат лидери в избирателните райони.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук