НОВ СЦЕНАРИЙ на „Дондуков“ 2! Плевнелиев твърдо се кандидатира за втори мандат, търси подкрепа от Меркел и Файман! Президентът се опитва да разцепи ГЕРБ, залага на Лозан Панов за вице!

0
798

Нов задкулисен пъзел реди в кабинета си президентът Росен Плевнелиев, научи ПИК.

Стана ясно, че агресивната му медийна инвазия от последните два дни се дължи на намерението му да се кандидатира твърдо за втори мандат. Двойната му поява в Би Ти Ви само в рамките на 10 часа целеше да положи началото на изпиране на проваления му от самия него имидж.

Наколенките на водещата Жени Марчева спокойно могат да бъдат взети за модел от известния доктор Ливайн.

Медийният комфорт личеше и от въпросите, които трябваше да го представят в светлината на работещ надпартиен президент, който е отдал сърцето си на нацията.

Появяването му пред медиите е само светлата част на сценария. Невидимите за публиката му засега остават опитите да си осигури подкрепа от канцлерите на Германия и Австрия Ангела Меркел и Вернер Файман по пътя към удължаване на властта му на „Дондуков“ 2. Зад него твърдо са американците.

Плевнелиев толкова си е повярвал, че имаше нахалството да обяви, че сам е изкарал повече гласове за президент, отколкото ГЕРБ на парламентарните избори.

Мантрата ще продължи да бъде развявана и сега.

Държавният глава ще продължи да търси международна подкрепа, за да притиска ГЕРБ да го номинира като свой кандидат. Той вече опипва почвата да предложи и любимеца на кръга „Капитал“ и „Протестна мрежа“ Лозан Панов за вицепрезидент.

По този начин Плевнелиев може да предизвика разцепление в ГЕРБ, тъй като се очаква на негова страна да застане вицепремиерката Румяна Бъчварова.

Структурите на ГЕРБ, обаче са настръхнали от евентуалното издигане на Плевнелиев от тяхната партия. В най-голямата управляваща партия са на мнение, че трябва да играят с техен кандидат и да не повтарят грешката от предишните президентски избори.

Крайното решение ще е на премиера Бойко Борисов, но на този етап то никак не изглежда лесно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук