Обама сгафи яко на срещата си с британската кралица

0
1353

Американският държавен глава нарушил четири правила на етикета

Американският президент Барак Обама наруши няколко правила на етикета по време на срещата си с британската кралица Елизабет II край Лондон. Държавният глава първи се ръкувал с монарха, погазвайки едновременно четири неписани правила за поведение, съобщава ren.tv. Като начало, простосмъртен, било той и лидер на свръхдържава, няма право да подава ръка на „богопомазан”. Известно е, че всеки монарх стои много по-високо от президента на която и да е страна.

На второ място, дори британската кралица да е частно лице, при всяко положение той не е длъжен да се ръкостиска с нея в рамките на частна визита, а пътуването на Обама в замъка Уиндзор е именно такова.

На трето място, само домакинът има право да приветства гостите си. И на четвърто – кралицата е много по-възрастна от американския президент и именно по-старият винаги подава ръка на по-младия.

Това не е първият гаф на семейство Обама. Подобна конфузна ситуация имаше и през 2009 година. Тогава съпругата на Обама – Мишел, си позволи на прием да потупа кралицата по рамото и хвърли в шок световната общност./Блиц

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук