Общински служител разбра, че е обявен за национално издирване на гишето на КАТ

0
11828

Общински служител разбра, че е обявен за национално издирване, без да подозира. Мъжът има постоянен адрес, не е криминално проявен, но въпреки това бил задържан, докато си подавал документите в КАТ, информира bTV.

Иван Димитров е на 27 години и работи като здравен медиатор в община Твърдица. От години живее със семейството си на постоянен адрес в град Шивачево.

Димитров е обявен за издирване преди четири месеца. Без да подозира това, отишъл да подава документи за професионален шофьор на гишето на КАТ – Сливен. Там задържали документите му и извикали патрулка, а полицаи го отвели в районното управление.

Докато полицаите го отвеждали с полицейския автомобил в неизвестна за него посока, Иван попитал за какво става въпрос. Попитал дали става дума за фишове и научил, че е обявен за общонародно издирване. В патрулката не получил отговор на въпроса за какво точно е издирван.

В полицията разбрал, че от 19 февруари е обявен за общодържавно издирване като свидетел по досъдебно производство. Категоричен е, че никой не го е търсил на постоянния му адрес и не е получавал призовка. Мъжът работи в Шивачево към община Твърдица, кабинетът му е срещу местното полицейско управление, всички полицаи го познават.

Един от начините за откриване на свидетели е задържането им пред гишетата, когато потърсят административна услуга.

За преживения стрес и уронване на престижа си Димитров обмисля да потърси отговорност от институциите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук