четвъртък, май 2, 2024
Google search engine
дом Топ Откриха жив и здрав 3-годишния Мохамед

Откриха жив и здрав 3-годишния Мохамед

0
1464

Открит е изгубилият се в гората 3-годишен Мохамед. Детето е намерено около 15.00 часа във видимо добро състояние, съобщават от пресцентъра на МВР.

изгубеното детеПрипомняме, че момченцето се загуби в района на русенското село Смирненски. Липсата му бе установена в понеделник (20 юни) вечерта. То било заедно със семейството си и още около 60 цигани от Търговище. Хората всяка година отивали в гората, за да берат липа. Преди десетина дни разпънали палатките си край село Смирненски.

На крак бяха вдигнати всички служби, като в издирването се включиха и доброволци. Бяха използвани термокамера и дрон.

Пети ден пожарникари, полицаи и доброволци обхождаха района в търсене на загубилото се момченце. Днес към 15.00 часа то е открито от земеделски работници. Те чули плач от близките храсти около житна нива, недалеч от гориста местност край село Тетово.

Органите на реда от Полицейски участък-Червена вода били уведомени незабавно и пристигнали за минути.

На мястото е извикан и медицински екип. Медиците оказали първоначална помощ на детето и ще го отведат към най-близката болница.

Детето е в относително добро здравословно състояние, допълват от полицията.

По-късно от болницата в Русе съобщиха, цитирани от БТА, че момченцето е силно обезводнено. То няма видими съществени наранявания. Мохамед е получил охлузвания по тялото, ръцете и челото. Има и кърлежи.

След направения първоначален преглед детето ще бъде настанено в отделението педиатрия. Предстоят и допълнителни изследвания, уточняват от лечебното заведение./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук