петък, април 26, 2024
Google search engine
дом Ексклузивно Отново арестуваха Навални (СНИМКИ)

Отново арестуваха Навални (СНИМКИ)

0
5132

Властите в Москва отново арестуваха опозиционера Алексей Навални, съобщават световните агенции.

Навални е задържан по време на протестите срещу президента Владимир Путин в Москва. Протести се провеждат в няколко града в Русия, точно два дни преди Путин да встъпи официално в длъжност като президент на Русия за четвърти път.

Протестите преминават под лозунга „Той не ние цар!“, визирайки 18-годишния престой на Путин във властта.

Припомняме, Навални призова за масови протести в Русия. На призива на опозиционера се отзоваха хиляди негови привърженици. Организирани са протестни митигни в цялата страна. Някои от митингите бяха разрешени от местните власти. За някои от протестите обаче недоволстващите нямаха разрешение, което доведе до множество арести.

Към момента арестуваните протестиращи са стотици. Само в сибирския град Красноярск полицията е задържала близо 150 души. В Новокузнецк задържаните са минимум 18, а в Якутск полицията е арестувала поне 75 участника на неразрешения протест. В Красноярск на митинга са задържани 15 души, включително и журналист.

Координаторът на местния щаб на Алексей Навални Анатолий Наговицын заяви по-рано пред изданието „Сибирь Реалии“, че при арестите униформените масово използвали физическа сила.Изображение 354709Изображение 354708Изображение 354707Изображение 354706Изображение 354705

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук