Очаква се увеличение на цената на авотбусните билети за междуселищните превози

0
137
Обмисляме и може да се очаква увеличение на цената на автобусните билети за междуселищните превози, тъй като на практика е невъзможно да се справим с кризата на горивата, каза за БТА Веселин Дошков, изпълнителен директор на транспортната фирма „Хеброс бус“. Той уточни, че в момента във фирмата обсъждат с колко ще се вдигнат цените, като промяната на договорите ще бъде обсъдена с всяка една община възложител за извънградски превози.

Към настоящия момент сметките показват, че цената на билета трябва да се увеличи с между 20 и 25 на сто, каза Дошков и допълни, че фирмата има ръст на разходите за гориво от началото на годината с 42 процента. Транспортната фирма има над 40 направления между населените места в страната, едно от които е и до София, закъдето Дошков очаква билетът да се увеличи от 14,00 на 16,00 лева. Странното е, че никой не казва какво ще случи и кога, а причината за кризата не е само войната, а и невъзможността да се доставя гориво, коментира той.

Цената на билета за вътрешноградския транспорт е коментирана с община Пловдив, която, по думите на Дошков, поддържа политика да запази цената на превозните документи, като увеличи средствата от общинския бюджет за превозвачите. Тази политика той определи като приемлива, тъй като, по думите му, общината се опитва с приемливи цени да качи гражданите на автобусите, като по този начин ще се решат доста проблеми, сред които трафикът, екологията, паркирането. Дошков остава с надежда, че превозваческите фирми ще бъдат компенсирани от общините като възложители до направените от тях разходи над договорените цени. Обстоятелствата са много спешни, няма да поставяме общините до стената, но увеличението трябва да се случи, тъй като с всеки един ден затъваме, каза още Веселин Дошков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук