Петър Кюфтето-новият бос на дрогата в Слънчев бряг

0
4565

Бургаският гангстер завзе бизнеса с кокаин и амфетамин по Южното Черноморие след стрелбата по Митьо Очите

 

Първавото гангстерско дерби в Слън­чев бряг на 8 юни, което си устроиха в ресторант „фор Ю” хората на Митьо Очите и бандата на Божо Кравата, завърши с победа за Петър Биберов – Кюфтето. Този черен виц е особе­но популярен през последните близо 2 месеца’ по Южното Черноморие. Защото именно Петър Кюфтето, бургаски гангстер с киломе­трично полицейско досие, е новият бос на дрогата в най- големия курортен град на българското Черноморие.

Напук на очакванията 1 на мнозина, че след ма­совия арест на мутри и постоянната полицейска блокада на Слънчака  наркотици в курорта няма да се продават, бизнесът с кокаин, амфетамин и хапове „екстази” продъл­жава да върви с пълна ; сила. Затова свидетелст­ват десетки независими един от друг източници от ъндърграунда, както и посетители на най-оборотните барове и дискотеки  в Слънчев бряг. Кокаиновият бизнес се ръководи от 35-годишния Петър Биберов – Кюфтето, който в началото на месец юни бе зрелищно арестуван в центъра на Бургас и обвинен като!  тартор на банда, прекарваща нелегално бежанци

До задържането на Кюфтето се стигна, след като на 21 май ченгета заловиха бус с 39 емигранти в гората между Приморско и Созопол. Впоследствие шофьорът на буса Румен Янакиев!  свидетелства, че прекарва бежанците под шапката на охранителния бос от VTA Николай Мечков иПетър Биберов-Кюфтето, които са създали стройна I криминална организация 8 с разнородни престъпни  деяния.

Няколко дни по-късно обаче Петър Кюфтето изненадващо е пуснат на свобода, а излизането 3 му от ареста е медийно затъмнено от сводките за I състоянието на Димитър Желязков – Митьо Очите, който бере душа с 5 огнестрелни рани в бургаската I болница.

„Докато полицията и прокуратурата се заеха да разследват Митьо? и хората му, както  членовете от бандата на Божо Кравата, овакан­тените наркотеритории в Слънчев бряг минаха под контрола на Кюфтето., Негови дилъри вече про­дават кокаин по плажните заведения, както и хапове за английските и немските туристи. Всеки независим дилър, който иска да продава хапчета, плаща по 2 лева на екстази на хората на Кюфтето.

Парите от дрогата прибира Траян от бургаския квартал „Възраждане”, който е касиерът на групировката. Наказателната бригада, която респектира кон­курентните пласьори на наркотици, е ръководена от ММА боеца Димитър Геренски. Бандата на Кюфтето разполага с бригада от около 30 силоваци, които обаче никога не се движат заедно и не привличат внимание със скъпи автомобили”, разкриват очевидци на нарковъзхода на Кюфте­то.

Това не е първият случай, в който Петър Биберов поема, макар и временно, контрола върху търговията с дрога по Южното Черноморие. През лятото на 2007 г. бургаският гангстер се оказа големият печеливш от ареста на Митьо Очитеи 15 човека от близкото му обкръжение. Докато Желязков подписваше споразумение с проку­рора Светлозар Костов, в което се признаваше за тартор на група, тър­гуваща с дрога, Биберов настани свои дилъри на кокаин в най-оборотните заведения в Слънчев бряг.

Наркоцарството на Петър Кюфтето обаче продължи само едно лято. В началото на 2008 г. МВР започва реа­лизация на спецоперация срещу Биберов и хората му. Тогава са задържани и първите трима от приб­лижените му – Мартин Василев – Ушатия, Нико­лай Димитров – Гнома и Пламен Кузев – Козела.

По-късно са арестувани самият Петър Биберов, Радослав Стойчев -Тафо, Николай Михов – Спящия, Венцислав Петков – Чавка- та, Огнян Иванов – Огито, Леонард Шчербински – Лео и Чавдар Киберов. От престъпната група са иззети 300 грама кокаин, 1,220 кг амфетамини, три газови пистолета, единият от които преправен на боен, бухалки и метални тръби. Вината на всички е безспорно доказана, но накрая членовете на бандата получават сме­хотворни присъди.

Осем години по-късно Петър Биберов отново прави опит да завладее бизнеса с дрога. Казват, че от началото на месец юли досега групата му е направила оборот от над 1 милион лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук