неделя, май 19, 2024
Google search engine
дом Разследване Пловдивчанин иска да съди общината заради нечовешки условия в Столипиново

Пловдивчанин иска да съди общината заради нечовешки условия в Столипиново

0
1058
снимка:бгнес

Жител на „Столипиново” се готви да съди община Пловдив заради мръсотията в квартала. В писмо си той обяснява, че условията за живот в квартала са нечовешки. Хората дишали мръсен въздух, а през летните месеци се засилвали и заразите. От замърсената околна среда бил създаден дискомфорт. Тези и още десетки други причини щели да бъдат описани в жалбата до съда.

Читателят обвинява община Пловдив в „жив рекет”. Той отбелязва, че община Пловдив го кара да внася задължителните данъци сграда и смет, а когато закъснее с плащанията му начислява и лихви. Според него не е нормално да му се искат пари за неща, от които не може да се възползва на 100 %.

Жителят на пловдивския кв. „Столипиново” дава примери на редица неща, от които бил лишен като данъкоплатец. На първо място липсвали контролни органи, които да контролират спазва ли се хигиената в квартала. Междублоковите пространства не се почиствали. Пред входа му липсвало улично осветление.

Шахтите за дъжд не се почиствали. Колкото и да са водили по книга, че са ги почиствали, мога да посоча 115 домакинства, като свидетели в съда за това, категоричен е пловдивчанинът.

В жалбата си той подробно щял да опише общо 111 допуснати нарушения от страна на общината. В тях щели да бъдат добавени и немарливи изпълнения на служебните им задължения, които щели да бъдат доказани с абсолютно всички необходими документи. Имало и неоснователни причини за откази.

Човекът е категоричен, че не търси политическа нападка, а правата, за които си плаща./News

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук