ПОД ОХРАНА! НСО с „жестоки“ мерки за „сигурност“ навръх Гергьовден! Ето къде ще има затегнат режим (ОБНОВЕНА)

Мутрите на Генерал Радев в действие

0
18070

Във връзка с обезпечаване сигурността на мероприятията по случай Шести май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, които ще се проведат на 06.05.2018 г. пред Паметника на Незнайния воин и на площад „Княз Александър I“, напомняме на представителите на средствата за масово осведомяване:

Водосветът на бойните знамена и полагането на венци и цветя пред Паметника на Незнайния воин са предвидени за 09:00 часа. Екипите могат да разположат наличната си техника в района на провеждане на мероприятието между Храм-паметника „Св. Александър Невски“ и Светия Синод /извън зоната за сигурност/ до 07:00 часа. След този час екипи с техническо оборудване няма да бъдат допускани в района, съобщиха от НСО (мутрите на президента Румен Радев).

Всички представители на медиите, отразяващи събитието, ще бъдат пропускани през КПП, разположен на кръстовището на ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ като крайният час за тяхното пристигане е 08:30 ч.

Гражданите, които желаят да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин ще бъдат пропускани през следните КПП:

  • ул. „Раковски“ – в близост  до паметника на Българския опълченец (срещу Военния клуб);
  • ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и
  • южната страна на Храм-паметника „Св. Ал. Невски“.

Военният парад на Българската армия започва в 10:00 ч. на площад „Княз Александър I“. Екипите могат да разположат наличната си техника на ул. „Княз Александър І“ до пресечката с ул. „Съборна“ (извън зоната за сигурност) до 08:00 ч. След този час екипи с техническо оборудване няма да бъдат допускани в района, заканват се от НСО в сайта им.

Проверката на представителите на медиите, отразяващи проявата, ще се осъществява посредством временен КПП, находящ се в градинката между ул. „Московска“ и гърба на сградата на Националния природонаучен музей (бул. „Цар Освободител“ № 1“), като крайният час за тяхното пристигане е 09:30 ч.

Служителите на Национална служба за охрана ще изискват от представителите на средствата за масово осведомяване, които отразяват събитията, представяне на актуална журналистическа карта и документ за самоличност. Стажанти без документ за принадлежност към съответната медия няма да бъдат допускани.

Гражданите, които желаят да наблюдават военния парад ще бъдат пропускани през следните КПП:

  • подлеза между сградите на Министерски съвет и Администрацията на президента;
  • бул. „Цар Освободител“ и ул. „Г. Бенковски“ (срещу Руската църква) и
  • три КПП, обособени между сградите на Българската народна банка и Министерството на отбраната.

Не е желателно използването на безпилотни летателни средства (дронове) в района на провеждане на проявите заради съществуващите рискове от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица.

Призоваваме гражданите, които ще присъстват на проявите, да спазват чл. 6, ал.1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и чл. 23, ал. 5 от Наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична голяма община, която гласи: „При провеждане на масови прояви на обществени места се забранява: внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите; забранява се посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.“

Полицейските служители, в рамките на своята компетентност, контролират прилагането на Наредбата и съставят актове на гражданите при установяване на нарушения.

Служителите на НСО ще извършват проверки на предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана като проверяват за наличие на огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук