Пожар избухна в детска градина в Павликени, бяха евакуираха 124 деца

0
1486

Пожар избухна в детска градина в Павликени. За щастие пострадали и жертви няма. Огънят пламнал във вторник около 9,30 часа от приземния етаж на детското заведение. Служители от градината подали сигнал на спешния телефон 112. Докато чакали да пристигне специализираната помощ, те без да губят време, започнали с подръчни средства да гасят огъня. След получаване на сигнала, на мястото веднага са изпратени противопожарни екипи от районната служба в Павликени. Огнеборците бързо успяват да овладеят ситуацията, да локализират огнището на горене и да загасят пламъците. Всичките 124 деца, намиращи се по това време в градината, успешно са изведени оттам от персонала, и са върнати по домовете при родителите си живи и невредими. Онези от малчуганите, които са от съседните села и чийто родители не могат да ги вземат лично, пък са откарани до къщи с общински транспорт.

От полицията информираха, че причините за огнения инцидент все още са в процес на изясняване. Засега водеща е версията, че огънят е пламнал от електрическа искра от един от бойлерите. Унищожени са три ел. табла, обгоряло е оборудването в котелното помещение и са изгорели стари предмети и вещи, оставени в склад в приземния етаж.

Все още опразнена сграда продължава да се отдимява.

Според работещи в детската градина, няма нанесени сериозни поражения по сградата и едва ли ще се наложи прекъсване на заниманията в нея. От общината в Павликени обаче смятат, че ще се наложи поне една седмица децата да бъдат пуснати във ваканция и заниманията в градината ще могат да бъдат подновени най-рано едва в началото на следващата седмица. За онези деца, чийто родители няма на кого да ги оставят, ще бъде сформирана специална сборна група в детската ясла.

Предстои да бъде сформирана и общинска комисия, която да извърши оглед и да изчисли размера на нанесените щети. В комисията ще бъдат включени експерти от общинската администрация, служители от предприятието Благоустройство и комунални дейности, както и директорът на детската градина.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук