Предпазете се! Почивката на морето може да ви коства живота…

0
1255

В началото на летния сезон учени от Ливърпулския университет излязоха с изненaдващо изследвано, засягащо лятната ни почивка.

Докато мнозина копнеят за морска почивка цяла година, според тях, тя може да ни коства прекалено много, дори и живота. Учените да направили изследване след 28 доброволци, на които са поставени специални устройства за измерване на различни показатели и физическата им активност.

Средната възраст на участващите в изследването е 25 години. Предложената им почивка на море е с продължителност две седмици. След края им е проведен анализ на данните, който показва стряскащи резултати.

Морска почивка? Помислете отново!

По време на двуседмична плажна почивка участниците не само са загубили мускулна маса, но са натрупали подкожни мазнини, най-вече в зоната на корема. Тези резки промени в организма могат да доведат до хронично заболяване, свързано с обмяна на веществата. А ако то прогресира, не е изключен и леталният край, предава разкрития.ком.

Основната причина за настъпването на тези промени е, че по време на лятната почивка хората свеждат до минимум физическата си активност. Понижението е до 80% – от средно 10 хиляди на 1500 крачки дневно, пише profit.bg. А това се отразява пагубно на целия организъм, колкото и да не ни се иска да мислим за това, излежавайки се на плажа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук