Премиерът Бойко Борисов за „Граница 2016”: Много добра стиковка между МВР, „Гранична полиция”, жандармерия и съответно нашите военновъздушни сили и бригадите, които са тук

0
1361

Аз съм изключително доволен за колко кратко време след промяната на Закона сме тук, благодаря на всички политически партии, които го подкрепиха, защото виждате, че армията си е армия. Това каза на брифинг премиерът Бойко Борисов, по време на брифинг за проведеното съвместно учение „Граница 2016“, което се състоя в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич, предаде репортер на медията. Много добра стиковка между МВР, нейните сили, „Гранична полиция”, жандармерия и съответно нашите военновъздушни сили и бригадите, които са тук”, заяви премиерът.
„За да не издам някоя военна тайна – няколко стотин човека са дислоцирани в момента – над 400 от армията, жандармерията и от полицията. Те ще стоят постоянно тук. Разиграни бяха всички възможни варианти, които на няколко километра оттук вървят за наше най-голяма съжаление. Проиграни са местата – диги, всички възможни места, където могат да заобикалят – говорим за нелегалните мигранти”, подчерта премиерът.
„В понеделник отново ще защитя позицията си, която от много месеци настоявам и между другото съм вече оптимист, защото и Туск ми е пратил писмо, а и вчерашните изказвания на френския президент и канцлера на Германия казват, че този съвет вече трябва да вземе решението, което съм им предлагал многократно. А то е – да се възстанови Шенген, терминът нелегални мигранти да си бъде такъв какъвто е по закон – не може да толерираме нарушението на закона”, категоричен е Борисов.
„ Само през официалните КПП, след като се вземат отпечатъци, след като се направи медицинско обслужване, след като имаме потвърдена дестинация, където биват желани, тогава ще пропускаме мигранти”, каза още премиерът и допълни, че се надява се в понеделник да се защити тази позиция.
„Успели сме за кратко време, вярно полеви са условията, но ако имате интерес може да видите лагерите, къде спят военните, други на хотели. Не случайно тук е областният управител, кметовете на Кресна, Сандански и на Петрич. Така, че да успокояват населението, а и с чисто тилови задачи, които сме възложили да имат готовност да помагат на нашите граничари, жандармеристи и военни, които са тук на границата. Защото те първо тях пазят, после и цялата държава. Ресурсно са осигурени. Радвам се, че пилотите имат всичко, което за съжаление преди години не са имали. Имаме финансови възможности – знаете февруари месец 960 млн. сме на плюс, така, че каквото трябва ще подсигурим тилово нашите части”, заключи премиерът.
Ливия НИНОВА/www.focus-news.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук