Продължава разследването на пожара в столичния кв. „Красна поляна“ (ОБЗОР)

По случая е образувано досъдебно производство за изясняване на причините

0
73553
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ  – „КРАСНА ПОЛЯНА“

Пожар избухна в търговски склад на фирма за търговия на едро с алкохол, цигари и захарни изделия в столичния ж.к. „Красна поляна“ 2 снощи. Двама души пострадаха леко. 34-годишен охранител на съседна фирма беше приет в „Пирогов“ с леко обгазяване и след преглед беше изписан от лечебното заведение. Вторият пострадал е един от пристигналите на място пожарникари. В склада, който горя снощи, е имало стока за 3.9 млн. лева.

Собственичката му Татяна Павлова изрази съмнения, че палежът е умишлен, може би от конкурентна фирма. Разследването на причините за пожара продължава.

Огънят е обхванал площ от 2,5 декара, като на терен работиха 16 пожарни екипа от 100 пожарникари с 17 автомобила. В гасенето се включиха и служителите от Аварийното звено към СО.

Органите на реда си съдействаха и с екипи на ВиК, ЧЕЗ и „Овергаз“, тъй като наблизо има бензиностанция. Движението в района бе отцепено от полицията. В близост до горящия склад се намира и болница „Надежда“, в която при избухването на пожара са били настанени 67 пациенти, от които 29 новородени. Всички те бяха временно евакуирани в северната част на сградата, която е най-далеч от огъня.

По случая е образувано досъдебно производство за изясняване на причините. В изгорелия склад има дежурни екипи, а експерти извършват оглед на място.

Директорът на столичната пожарна ст. комисар Веселин Гетов заяви, че пожарникарите са били на място 3 минути след подаването на сигнала.

От проверката на РИОСВ-София стана ясно, че показателите за качеството на въздуха в района не превишават нормите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук