Прокопиев и Пинокио с нова подла атака срещу главния прокурор!

0
1471

Атаките срещу главния прокурор Сотир Цацаров от два дни отново са в учестен порядък. Координаторът на кампанията за унищожаване на прокуратурата и смяна на главен обвинител №1 – Христо Иванов-Пинокио, този път включи в плана си и лабилен следовател, който трябва да играе ролята на “бунтар”. Следователят Бойко Атанасов не за пръв път е използван от кукловода на олигархичните кръгове “Капитал” и “Хидра” Иво Прокопиев, за да бъде атакуван Цацаров, а на следващ етап – и премиерът Бойко Борисов.Още на 24 април 2015 г. в медийната бухалка на Прокопиев – “Капитал” – излиза публикация на Атанасов, в която той прави внушения за системата на държавното обвинение.

Този път схемата на задкулисието обаче е по-голяма:

Етап първи. Бойко Атанасов е записан от сайта-пощенска кутия за доноси на рекетьора Атанас Чобанов. В интервюто си Атанасов отново прави внушения и сипе клевети и обиди срещу колегите си от Столичната следствена служба. Следователят, който играе ролята на “бунтар”, отправя обвинения и срещу главния прокурор.

Етап втори. Няколко часа след като сайта “Биволь” публикува поръчковото интервю с Атанасов, извадки от него вече са препубликувани в друга от медийните бухалки на Иво Прокопиев. Следват и останалите сайтове на задкулисието, което зове за “реформа” на прокуратурата.

Успоредно с това, наемниците от “Правосъдие за всеки” и “Протестна мрежа” започнаха да разпространяват колаж с образа на “бунтуващия” се клеветник-следовател.

Етап трети. От “Протестна мрежа” вече са влезли в контакт с продуценти и водещи от bTV и Нова телевизия, за да осигурят телевизионни участия на Бойко Атанасов в сутрешните блокове в събота и неделя или най-късно в понеделник.

Етап четвърти. Членове на ВСС, начело с Калин Калпакчиев, следващата седмица ще поискат незабавно изслушване на ръсещия обидни клевети по адрес на колегите си от следствието Атанасов.

Етап пети. Организациите около провалилия се бивш правосъден министър и политикът-лилипут Радан Кънев следващата седмица ще използват изявите на Бойко Атанасов, за да настояват за нова конституционна промяна, с която правомощията на прокуратурата да бъдат ограничени, а мандатът на настоящия обвинител №1 – предсрочно прекратен.

Етап шести.
Пинокио готви атака срещу новия правосъден министър Екатерина Захариева, която не се е съобразила с напъните му в Народното събрание да влезе проектът за промяна на Закона за съдебната власт, чрез който политическата партия на съдиите – Съюз на съдиите в България – се готвеше да овладее цялата съдебна система. Така Пинокио и Прокопиев щели да атакуват директно и премиера Бойко Борисов и да го засипят с поредните обвинения, че е против “реформа” на съдебната власт.

Етап седми.
“Протестна мрежа” и “Правосъдие за всеки” готвят нови протести през март, когато Народното събрание ще стартира разглеждането на промените в ЗСВ. Протестите ще имат за цел да осигурят и “летящ” старт на новия хибриден политически проект на лилипута Радан Кънев.

Причините за старта на поредното активно мероприятие, за което БЛИЦ още в началото на седмицата анонсира, че се готви, може да се търсят освен в поредния епизод на войната на олигархията срещу обвинител №1 и срещу премиера, но и в още две посоки – преди десет дни Сотир Цацаров поиска европейските власти да се намесят и да съдействат за екстрадирането на банкера-беглец Цветан Василев и най-вече заради възникнали страхове у Иво Прокопиев в последните седмици, че е възможно скоро да се окаже клиент на прокуратурата, какъвто е друг от олигарсите от кръга “Хидра” – Огнян Донев, който дължи на държавата 63 млн. лева данъци и е подсъдим за тяхното укриване.

И този път кукловодите на хибридните атаки срещу Цацаров и Борисов са обречени на провал, но действията им показват, че плановете на задкулисието и олигархията у нас са да продължи с опитите за дестабилизация на съдебната и изпълнителната власти./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук