Проф. Георгиев: Ердоган е изпаднал в тиха лудост, има заплаха за живота на Доган!

0
1091

След отцепването на Лютви Местан и налагането на забрана на Ахмед Доган да влиза в Турция е логично да се заключи, че Местан е клепал Доган пред Ердоган. Това каза проф. Людмил Георгиев, бивш член на Централния съвет на ДПС и бивш съветник на Доган.„Ердоганова Турция нарушават всички принципи на кемалистка Турция. В момента Ердоган и Давутоглу нарушават всички принципи на кемалистка Турция – нито има мир вътре в държавата, нито със съседите”, посочи той.

„Ахмед Доган през всички 26 години е заявявал на всички елити – османистки или кемалистки, че Република Турция няма място в България”, допълни той.

По думите му, забраната за влизане в Турция означава следното: „Това е вкарване в черния списък с враговете на Турция. Естествено, че е реално”.

„Преведена тази забрана в конкретика, това означава заплаха за живота на Доган за пореден път”, заяви Георгиев. Той счита, че опитът за покушение срещу Доган през 2013 година е по давление на Анкара.

„Ердоган изпадна в една тиха лудост, шизофрения. Той се чуди какво да предприеме”, коментира Георгиев. „Ердоган се е обградил с врагове и прави грешка след грешка. Включително обстрела на кюрдите”, добави той.

Според него, новата политическа формация на Лютви Местан няма никакъв шанс. „Това е последен, тежък, много отчайващ опит на един много тежък нарцис, какъвто е Местан да оцелее на политическата сцена”, каза той. Георгиев сподели, че преди време се разпространявал виц. Кой ревнува повече Местан – съпругата му Ширин или самият той се ревнува сам, тъй като се обича твърде много, когато се погледне в огледалото.

Професорът направи уговорката, че с Ахмед Доган не са се чували от 6 години./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук