Проф. Георгиев: Забраната на Турция е заплаха за живота на Доган

0
969

Забраната за Ахмед Доган да влиза в Турция е поредната заплаха за живота на почетния лидер на ДПС, зад която стои Ердоганова Турция. Това заяви пред бТВ проф. Людмил Георгиев, бивш член на ръководството на ДПС.

 

Ердоганова Турция е стояла и зад атентата срещу Доган, но това е било прикрито от следствието, смята Георгиев.

 

„В момента Ердоганова Турция нарушава всички завети на Ататюрк – мир вкъщи и мир със съседите. Даватоглу вижда в книгата си региона на Кърджали като задължителна област на влияние на Турция“, коментира още професорът. „Ахмед Доган през всичките 26 години директно е заявявал на всички политици, че Турция няма право на влияние над България“, каза още той. „Забраната за влизане в Турция означава, че той е вкарване в черния списък на страната, което също така означава и заплаха за живота на Ахмед Доган“, категоричен е Георгиев.

 

Проф. Георгиев коментира и новата партия на Лютви Местан. „Това е опит на много тежък, тотален нарцис да оцелее на политическата сцена“, изтъкна той.

 

„Ахмед Доган има за цел само и единствено да защитава България от всички, които биха й посегнали“, заяви по-рано в ефира на „Здравей, България“ проф. Димитър Тадаръков – един от най-близките приятели на почетния председател на ДПС. Тадъръков обсъждал често с Доган развитието на българската икономика през последните години. „Икономика няма. Последните седем години, от 2007 година, когато започнаха европейските фондове, затова, че сме член на Европа, всичко друго се блокира, никакви други глобални инвестиции не дойдоха. Те свършват 2020 година“, отбеляза проф. Тадъръков. И допълни: „Вече девета година се развива на еврофондове. Няма икономика в света, която да се развива на еврофондове. Няма икономика, в която ръстът на банковите депозити да се увеличава всяка година, а да не се инвестира в икономиката“.

www.standartnews.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук